Přejít k hlavnímu obsahu

Streameři si znovu zamilovali Fortnite. Bez stavění by to mělo být navždy, tvrdí Tfue

25. 3. 2022 | 10:58 Fortnite Zajímavost
Fortnite v nové sezóně překvapil hráče odstraněním možnosti stavět. Kdo by si pomyslel, že mechanika, která hru definovala téměř pět let, nebude jednoho dne součástí mety?
No building streameri
No building streameri
Zdroj: Grafika PLAYzone

Jak se dalo předpokládat, neočekávané rozhodnutí Epic Games odstranit stavění má smíšenou odezvu od komunity. Zatímco profesionální hráči jsou ostře proti, příležitostní hráči a streameři milují koncept režimu bez sestavení. Tfue, Dr Disrespect a Ninja velmi oceňují režim No Build ve Fortnite. Streameři a tvůrci obsahu často kritizovali Fortnite za to, že je příliš „zpocený“. Lidé jako Ninja a Tfue opustili hru, protože se už cítili opotřebovaní.

Jak čas plynul, hráčská základna se očividně stávala zručnější. Na vyšších úrovních se každý soustředil pouze na stavbu mrakodrapů během několika sekund.

To přirozeně brání možnosti vytvářet zábavný obsah. Bláznit s upocenými staviteli je téměř nemožné, což vysvětluje, proč jsou streameři a tvůrci obsahu tak rádi, že mohou hrát hru Battle Royale od Epic Games bez stavění.

Nyní mohou zkoušet neobvyklé výzvy a meme strategie, aniž by se je někdo snažil zadupat jejich stavitelskými schopnostmi. Závislost na pohybování, míření, poloze a vnímání mapy je prostě osvěžující. Ze všech těchto důvodů streameři ocenili Epic Games za první velký krok správným směrem.


 

 

 

 Jediná frakce hráčů, která není spokojená s tím, že Epic Games odstraňuje stavění, jsou jednoznačně profíci a dříči. Věnovali nespočet hodin tomu, aby se zdokonalili ve stavbě a editech, což i vysvětluje, proč si nemohou dovolit tak výraznou změnu v metě.

Zatímco někteří profesionálové nadávají vývojářům za přijetí takového rozhodnutí, jiným jako Clix zrušení stavění v public lobby nevadí. Arena a soutěžní módy zůstávají stejné, a to nebude v žádném smyslu bránit v jejich hodnotě jako profesionálů.

Abychom byli spravedliví, pokračující debata o stavění se zdá irelevantní, protože mechanika se stejně za týden vrátí. Navíc je celkem zřejmé, že vývojáři neodstraní natrvalo funkci, která pomáhá jejich hře Battle Royale vyniknout mezi konkurenty jako Apex Legends či Call of Duty Warzone.

Přesto existuje možnost příchodu trvalého režimu No Build jako dalšího modelu vedle publicu a arén, což opět není velkým problémem. Přinejmenším je to ideální způsob, jak se vypořádat s různými požadavky hráčů.

Štítky: Fortnite update
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.