Přejít k hlavnímu obsahu

To by byla posila! MAGNUM si na Masters možná zahraje po boku mistra světa

26. 3. 2022 | 11:06 VALORANT Přestup
Největší událost jara už zná vlastníky dvou sad letenek do Reykjavíku, kde se se bude turnaj Masters konat. Fnatic s českým hráčem ale narazili na možnou komplikaci, která bude mrzet především jeho ruského spoluhráče. Ten se kvůli událostem ve světě pravděpodobně nebude moci zúčastnit.
BONECOLD
BONECOLD
Zdroj: Riot Games

Vzhledem k situaci na Ukrajině musí Fnatic s Martin „MAGNUM“ Peňkovem zvažovat možnosti týkající se pozměnění sestavy pro první letošní Masters. Nezdá se totiž příliš pravděpodobné, že na Island, kde se turnaj uskuteční, budou moci odcestovat s nejnovějším rekrutem Andrejem „BraveAF“ Gorchakovem. Problémy s vízy by mohly ruskému hráči, který v lednu nahradil v základní sestavě Domagoje „Doma“ Fanceva, pokazit účast na světovém jevišti, což Fnatic donutilo prozkoumat trh s možnými náhradami.

Za tímto účelem už FNC podepsali bývalého člena Rix.GG Thunder Toma „otom“ Harta jako náhradníka. Nicméně nyní byli upozorněni na náhlou dostupnost hvězdného Santeri „BONECOLD“ Sassiho, jenž byl v týmu Acend posazen na lavičku. Vedení tak již požádalo tuto organizaci o potenciální dohodu. Finský hráč působí v řadách Acend již od vstupu organizace na VALORANT scénu a hrál důležitou roli v tažení za historicky prvním titulem mistrů světa ve Valorantu, když ve velkém finále Acend porazili Gambit.

Evropská organizace však záhy zjistila, že je obtížné udržet stejnou konzistentnost výkonů, přičemž tým vypadl z EMEA Challengers už ve skupinové fázi. Vedoucí esportového oddělení Mark „Krimson“ Senior na Twitteru vysvětlil, že kultura týmu se v průběhu času změnila a že rozdílné názory na to, jak by se měla hra hrát, vyústily v posazení BONECOLDA na lavičku. Nyní by se však finský střelec mohl opět ukázat v akci.

Magnumův tým Fnatic se spolu s FunPlus Phoenix stal jedním z prvních týmů potvrzených pro turnaj nejvyšší kategorie Masters, který se odehraje v Reykjavíku od 10. do 24. dubna. Zatímco finále horního pavouka opanovali FPX, tak třetími evropské reprezentanty se mezi poraženými stali G2 Esports. Z ostatních regionů zatím účastníky neznáme, jedinou výjimkou jsou OpTic Gaming ze Severní Ameriky.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.