Přejít k hlavnímu obsahu

Češi na Mistrovství Evropy v TFT odcházejí s prázdnou. Do druhého dne nepostoupil ani jeden hráč

26. 3. 2022 | 08:21 Teamfight Tactics Reportáž
Česká výprava na Mistrovství Evropy v Teamfight Tactics byla dvoučlenná. Ve třech dnech se má rozhodnout o těch nejlepších, kteří získají možnost zahrát si na světovém šampionátu. Českým zástupcům to bohužel v úvodním dni zkrátka nešlo tak dobře jako ostatním a s turnajem se rozloučili už v pátek.
Gizmos & Gadgets
Gizmos & Gadgets
Zdroj: Riot Games

První den kvalifikace na TFT Gizmos & Gadgets World Championship se stal osudným pro oba české hráče. 32 nejlepších zástupců evropské scény zahájilo tažení na Mistrovství Evropy rozdělením do čtyř skupin po osmi. S turnajem se po bodovaných sériích měla rozloučit celá polovina hráčů.

Oldřich „Faeli“ Mahdal přiznal, že není žádný favorit, ale může jen překvapit. To potvrdili i analytici od komentátorského stolu, kteří českého hráče popsali jako černého koně, na něhož je potřeba si dávat pozor. Bohužel ale jeho nejlepším umístěním byla čtvrtá pozice. S konečným skóre 7-4-6-8-7-4 (přičemž nejlepší je 1 a nejhorší je 8) se umístil na celkovém 28. místě a sobotní program se jej už týkat nebude.

O něco lépe se na vrcholném turnaji pro evropskou extratřídu umístil druhý český zástupce Miloslav „Thrae“ Poslední. Ten byl ve svých výkonech konzistentní, o čemž jasně hovoří skóre 4-5-5-4-4-5. Průměr ale v tomhle případě nestačil na více než 19. místo, poslední postupová pozice mu utekla o pouhé 2 body.

Celému prvnímu dni soutěže naprosto dominovali Francouzi. Nejen, že více než třetina účastníků byla z Francie, ale do nejlepší desítky se dostali hned čtyři, včetně prvního a druhého místa. Dnes se tedy bude pokračovat ze zbylou šestnáctkou, bohužel už ale bez českého zastoupení. Nejlepší osmička se utká v neděli a pět nejlepších hráčů bude moci reprezentovat Evropu na nadcházejícím Mistrovství světa.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.