Přejít k hlavnímu obsahu

Bronz pro českého hráče. MAGNUM se na turnaji Challengers loučí v semifinále

27. 3. 2022 | 16:00 VALORANT Reportáž
Závěr evropského klání Challengers přinesl nejeden zvrat a pěknou podívanou. Fnatic s Magnumem v boji o postup do grand-finále vyhrát nedokázali, přesto se dá celký výkon na turnaji považovat za obrovský úspěch.
Martin 'Magnum' Pěnkov
Martin 'Magnum' Pěnkov
Zdroj: Fnatic

Dnešním dnem končí VALORANT turnaj Challengers, kde se představilo 12 nejlepších celků z regionu EMEA. Finálové utkání bude v režii dvou z nich. G2 Esports vyzývá FunPlus Phoenix, který vypadá v play-off nezastavitelně. To ale můžeme po včerejším výkonu borců v černém říct také, protože výsledkem 3:0 znemožnili Martinu „MAGNUM“ Peňkovovi jeho tažení v soutěži.

Fnatic si po poslední porážce proti fénixům potřeboval spravit náladu, ale souboj těchto rivalů rozhodně nebyl jednoduchý. Tentokrát probíhal ve formátu BO5, ale na pět map ani nedošlo. Vlastně stačily pouze tři, jelikož soupeř sestavy s českým hráčem byl lepší ve všech ohledech. Na Breezu se o vedení dlouho přetahovaly obě strany, ale po přesunu na Ice Box G2 naprosto dominovali a pustili pouze 2 kola. Na Acendu se oranžovo-černým skoro povedlo zápas otočit správným směrem, který vedl na čtvrtou mapu, ale bohužel štěstíčko tam přeci jen chybělo.

MAGNUM se tak s turnajem loučí, ale celkově ho to určitě mrzet nemusí. Na první velký letošní mezinárodní turnaj Masters už vstupenku obdržel a bronz je  samozřejmě výborný výsledek! Grand-finále mezi těmi nejlepšími naladíte na Twitchi a na YouTube!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.