Přejít k hlavnímu obsahu

Je to doma! Český hráč Jarla jako mistr Evropy postupuje na Mistrovství světa

27. 3. 2022 | 19:22 Hearthstone Reportáž
Česká republika bude mít po dvou letech opět svého zástupce na Mistrovství světa v Hearthstone! Nebude jím nikdo jiný než Jarla, který v závěrečné části víkendového play-off Grandmasters dokázal pokořit i dva poslední soupeře a ke konci roku 2022 si zahraje o titul mistra světa!
Jaromír Vyskočil
Jaromír Vyskočil
Zdroj: Nordavind / Hearthstone

Jaromír „Jarla“ Vyskočil se již podruhé za kariéru dokázal dostat na mistrovství světa. Poprvé to bylo před dvěma lety v roce 2020, svou tehdejší jízdu zakončil stříbrným umístěním, když ve finále jen těsně nestačil na Kentu „Glory“ Sata. Dnes si Jarla připravil možnost svůj životní úspěch zopakovat, nebo dokonce ještě vylepšit.

V dnešním semifinále ligy Grandmasters český hráč nejprve narazil na Zakaryu „xBlyzes“ Haila, kterého se mu podařilo porazit těsným výsledkem 3:2. Jeho finálovým sokem byl Frederik „Furyhunter“ Møller, toho udolal ještě v o jednu hru kratší sérii. Na obou finalistech bylo vidět pekelné soustředění až do poslední chvíle, naštěstí pro Jarlu a jeho fanoušky jsme v poslední hře mohli být svědky velké smůly Furyhuntera a naopak poměrně velké porce štěstí pro Jarlu.

Série Grandmasters bude pokračovat svou druhou letošní sezónou, tzv. Last Call, kam postoupí čtyři nejlepší Grandmasteři z každého regionu (Evropa, Asie, Amerika) a připojí se k nim čtyři nejlépe bodující hráči z turnajů Masters Tour. Poté série Grandmasters nadobro skončí, ale to už nám nemusí vadit, jelikož jeden z nejúspěšnějších hráčů českého esportu ve své téměř tříleté účasti v GM dokázal opravdu vytěžit maximum.

Záznam finálového zápasu s komentářem můžete spolu s dalšími duely najít zde.

Play-off pavouk
Play-off pavouk
Foto: Hearthstone Grandmasters
Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.