Přejít k hlavnímu obsahu

Dvojitý úspěch! ENTERPRISE a Entropiq si mezi evropskou elitou zahrají o 1 milion korun

28. 3. 2022 | 14:21 PUBG: Battlegrounds Turnaj
Poslední březnový víkend patřil znovu PUBG, v oblíbené battle royale hře probíhal G-LOOT Season 5 Super Week, který by se dal označit za uzavřenou kvalifikaci pro 32 týmů. Mezi nimi nechyběli ani nejlepší domácí zástupci, byla zde tak velká šance, že se některému týmu poštěstí a postoupí do hlavní soutěže, ve které se bude hrát o hezkých 50 000 dolarů!
Loga týmů v soutěži
Loga týmů v soutěži
Zdroj: koláž Entropiq / ENTERPRISE / GLOOT

Do Super Weeku se skrze kvalifikaci probojovalo několik týmů s českým zastoupením. Jmenovitě šlo o SKADE (PiXeL1K, Nowikk), 4 Slayers (Double, TN), Austrian Force (marb0, gargi) a ENTERPRISE (jANYY, FreeKill, Dedrix, Grendys). I přes neúspěch v kvalifikaci se v rámci měsíční série podařilo na poslední chvíli postoupit i české organizaci Entropiq, jejíž barvy hájí soupiska tvořena z balkánských hráčů.

Všechny týmy byly rozděleny do 4 skupin po 8 týmech. Ve třech dnech se vždy odehrálo 8 zápasů, každý den se vytvořily 2 skupiny po 16 týmech, které odehrály 4 zápasy. Tak poměřil síly každý s každým.

Již první hrací den odhalil, že o postup si zabojují zejména SKADE, ENTERPRISE a Entropiq, kteří dokázali držet krok s nejlepšími týmy. Bohužel pro české fanoušky, týmy Austrian Force a 4 Slayers byly od postupu velice vzdálené. I přesto to týmy nevzdaly a 4 Slayers se odměnili cenou útěchy v podobě Chicken Dinneru.

Druhý hrací den se začal vzdalovat postup borcům ze SKADE. Bylo jasné, že pokud chtějí zůstat ve hře, musí závěrečný den zahrát o mnoho lépe. To se jim také podařilo, nicméně druhý den, za nějž nasbírali pouze 8 bodů, se ukázal jako osudný a tento tým tvořený ze špičkových evropských hráčů bohužel končí.

Velice strhující závěr předvedli kluci z ENTERPRISE, kteří kromě postupu do poslední chvíle dokonce usilovali o výhru celého Super Weeku. Už příští týden se budou mít šanci poprat s nejlepšími evropskými týmy o titul a ve finálových bojích je doplní i Entropiq, kteří po celou dobu předváděli kvalitní týmové výkony.

Samotné finále se uskuteční o víkendu 1. až 3. dubna. K osmi nejlepším týmům z kvalifikace se přidá absolutní špička v čele s FaZe, Heroic nebo Team Liquid. Jediný otazník visí u Virtus.pro, jelikož v rámci současného dění se ruské týmy prezentují pod jinými názvy a nesmějí nijak reprezentovat svého zaměstnavatele či jeho partnery. Uvidíme tak, zda se dočkáme podobného scénáře. Jisté však je, že celou akci budete moci sledovat na oficiálním PUBG kanále nebo s českým komentářem od streamera Divina.

Konečné výsledky Super Weeku GLOOT Season 5
Konečné výsledky Super Weeku GLOOT Season 5
Zdroj: twire.gg
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!