Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE hlásí návrat na VALORANT scénu! Kdo je v nové sestavě?

28. 3. 2022 | 12:28 VALORANT Přestup
Českého fanouška může těšit, že po Entropiqu jsou ENTERPRISE druhou velkou organizací, která na domácí scéně znovu podporuje VALORANT. Nová sestava nás má přesvědčit o svém potenciálu a o dost možná i budoucnosti českého esportu v této střílečce.
ENTERPRISE VALORANT
ENTERPRISE VALORANT
Zdroj: ENTERPRISE esports

Možná jste o nich slyšeli, nebo o nich ještě na scéně uslyšíte. Nová sestava VALORANT týmu pro česko-slovenskou organizaci ENTERPRISE je na světě a není to žádná nová míchanice, nýbrž sehraný celek, který už spolu nějakou chvíli působí, konkrétně pod názvem Podnik. Jednání s organizací trvala již delší dobu a soutěž jménem Valorant East: United Season Finals byla perfektní příležitostí, jak se pořádně EP ukázat.

ENTERPRISE navíc nejsou na VALORANT scéně žádným nováčkem, před necelými dvěma lety už organizace poprvé představila svoji sestavu, která obsahovala například Ondřeje „MONSTEERR“ Petrů a současnou největší českou hvězdu Martina „MAGNUM“ Peňkova. Snad se nyní potvrdí, že EP mají na talenty čich.

V sestavě najdeme plno známých jmen. Oblíbený streamer Václav Jan „Cantzer“ Stezka a Michael „Elysium“ Prošek spolu naposledy hájili barvy eSuby a jejich zkušenosti se nyní náramně hodí. Totéž se dá říci o Martinu „MaFin“ Vránovi, který svého času reprezentoval velice úspěšný tým Entropiq Bravo.

Patrik „Minny“ Hušek pro změnu přichází ze světa Fortnite a svým krokem navazuje na další špičkové hráče Marteena nebo Dexta. V minulosti navíc patřil mezi oblíbené tváře ENTERPRISE, kde je jako doma.

Pětici uzavírá Alex „alexiiik“ Havlásek, o kterém určitě ještě hodně uslyšíme. V nedávné soutěži VRL East: United totiž nasbíral nejvíce killů v přepočtu na mapu a o jeho aimu se můžete jasně přesvědčit níže.

Na zmíněné soutěži VRL East: United Season Finals už ukázala svůj potenciál celá sestava. United je ideálním vstupním bodem pro hráče ze států severovýchodní Evropy, protože tato liga je začleněna do systému profesionálních a regionálních soutěží. Nejlepší týmy to mohou dotáhnout až do VRL East: Surge.

Nová akvizice ENTERPRISE zahájila svou cestu v doprovodu tisícovek hráčů, všichni sdílí stejný cíl: stoupat stále výš na žebříčku, čehož lze dosáhnout úspěšným hraním v týdnu. Vysloužíte si tak místo ve víkendovém finále, kde se udělují body za dosažená umístění. Celková bodová klasifikace je poté klíčem k pozvánce do měsíčních finále a finále splitu, ze kterých vede cesta k profesionální kariéře ve vyšších soutěžích.

Nejlepší tým z finále splitu totiž obdrží přímou vstupenku do VRL East: Surge, což je nejdůležitější liga našeho regionu, odkud vede cesta až mezi elitu. Česko-slovenskou scénu zde již reprezentuje Entropiq. Ve VRL East: United se však nehraje pouze o titul, další týmy mají šanci postoupit přes baráž. Přesně ta se nyní týká ENTERPRISE, protože nová sestava naposledy skončila druhá. O dalším dění vás budeme informovat.

Klasifikace soutěží
Klasifikace soutěží
Zdroj: Riot Games
Štítky: Valorant, ENTERPRISE
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.