Přejít k hlavnímu obsahu

Trable pro NAVI! Boombl4 se opět nakazil koronavirem a nestihne úvod ESL Pro League

30. 3. 2022 | 09:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Nejlepší tým světa Natus Vincere se před startem skupiny C v rámci ESL Pro League musí potýkat s nepříjemnou novinou - kapitán týmu, Kirill „⁠Boombl4⁠“ Mikhailov, se opět nakazil koronavirem. Jeho místo dočasně zastoupí mladík Daniil „⁠headtr1ck⁠“ Valitov.
Kirill "⁠Boombl4⁠" Mikhailov
Kirill "⁠Boombl4⁠" Mikhailov
Zdroj: HLTV.org

ESL Pro League S15 se přesouvá do své druhé fáze. Skupina C sice měla před svým startem jasné favority, Heroic a Natus Vincere, ale to se teď může honem rychle změnit. Kirill „⁠Boombl4⁠“ Mikhailov z NAVI se totiž podobně jako na IEM Katowice nakazil koronavirem a bude svému týmu scházet minimálně v úvodních zápasech. Všechny mače se ale navíc odehrají v pouhých pěti dnech, takže je možné, že se k týmu stihne připojit až na nadcházející play-off.

Jako rychlou náhradu si úřadující Major šampioni zvolili Daniila „⁠headtr1ck⁠“ Valitova z vlastní juniorky, který byl uveden i jako náhradník v jejich oficiální turnajové sestavě. Sedmnáctiletý talent už urychleně odcestoval do místa dění v Düsseldorfu, hrát ale bude z neznámých důvodů odděleně od zbytku týmu. 

Jak se NAVI bude dařit, je velkou otázkou. Aleksandr „⁠s1mple⁠“ Kostyliev a jeho kamarádi totiž zatím nenavázali na veleúspěšný loňský rok, navíc už se blíží Major a forma musí urgentně vystoupat na takovou provozní teplotu, jakou známe z loňska. Stále by však měli mít oproti ostatním navrch, tak uvidíme, jak jim to bude s dočasným náhradníkem střílet.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.