Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq proti Barceloně! Jak vypadá los jarní play-in části Amazon European Masters?

1. 4. 2022 | 14:40 League of Legends Preview
Stejně jako každý rok, tak ani letos nemůže v kalendářích domácích fanoušků League of Legends chybět prestižní turnaj Amazon European Masters. V minulých letech šla do turnaje jakožto největší česká naděje eSuba, tentokrát se ale věci mají trochu jinak. Entropiq ve svém prvním splitu převálcovali celou ligu a do Amazon European Masters jdou nejen jako největší česká naděje, ale také jako hrozba pro velké zahraniční týmy. Na eSubu se ovšem nedá zapomenout a po minulých letech se konečně hráči dočkali hratelné skupiny!
Entropiq čeká ve skupině Barcelona!
Entropiq čeká ve skupině Barcelona!
Zdroj: Amazon European Masters

Entropiq před začátkem sezóny zmiňovali své cíle - tím hlavním bylo dosažení play off hlavní části Amazon European Masters. První krok, kterým bylo ovládnutí nejvyšší domácí ligy Mastercard Hitpoint Masters, zvládli na jedničku. Nyní budou své schopnosti moci vyzkoušet proti těm opravdu nejlepším v Evropě.

Jak již bylo zmíněno, oba české týmy musí projít play-in fází, ze které postoupí nejlepší tým z každé skupiny do hlavní skupinové části. V minulosti neměli české celky štěstí na los svých soupeřů, ale letos to vypadá opravdu dobře.

Tím bezpochyby nejzajímavějším duelem bude pro domácí fanoušky špíl Entropiq proti Barça eSports. Do Barcelony se před sezónou přidala česká hvězda na toplane Jakub „Dreedy“ Viceník, takže kromě samozřejmé prestižnosti tohoto zápasu se bude rovněž jednat o hezké setkání českých hráčů.

Zbytek skupiny doplní fanouškům dobře známí hráči italské organizace Macko Esports a řecký tým WLGaming Esports.

Play-in skupiny Amazon European Masters
Play-in skupiny Amazon European Masters
Foto: Amazon European Masters

Nejúspěšnější česká LoL organizace na domácí i mezinárodní scéně. Tento titul si určitě eSuba nebude chtít nechat vzít a oproti minulým rokům, kdy los na soupeře nebyl nijak příjemný, letos je situace výrazně odlišná.

Největším protivníkem budou pro modrou krev hráči Unicorns of Love Sexy Edition. Ti sice nepatří zrovna k slabým týmům, u nich ale seznam těch opravdu vážných konkurentů končí.

Dalším protivníkem bude pro eSubu norský tým Bifrost, kde roli náhradníka plní PiOk. Ten sám v eSubě pár měsíců v roce 2019 odehrál a poté jim v barvách SINNERS také konkuroval. Šance, že se do zápasů z role náhradníka zapojí, sice není největší, ale pokud by se tak stalo, byla by to pro fanoušky domácího LoL paráda.

Posledním týmem ve skupině B je chorvatský Valiance. Ani tady se spojitost s českou ligou nehledá zas tak těžce. Topař Rifty odehrál loňský letní split v barvách Dynamo Eclot a tudíž eSubu dobře zná.

Zápasy Amazon European Masters začínají v pondělí 4. dubna a play-in fáze s českými účastníky potrvá až do čtvrtka 7. dubna, kdy se dozvíme čtyři týmy, které postoupí do hlavní skupinové fáze. Všechny duely můžete s českým komentářem sledovat na Twitch kanále Hitpointcz.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.