Přejít k hlavnímu obsahu

Dyson představuje sluchátko-respirátor 2v1. Nenechte si ujít headset budoucnosti

1. 4. 2022 | 20:15 Lifestyle
Sluchátka a respirátor? V současné době žádný problém. Britská společnost Dyson totiž představila sluchátka Dyson Zone, která v sobě mají zabudovanou masku, tedy takový robusní respirátor. Ač to může vypadat jako předražená ochrana proti koronaviru, ve skutečnosti bojuje proti špatnému ovzduší.
Dyson Zone - sluchátka s respirátorem
Dyson Zone - sluchátka s respirátorem
Zdroj: Dyson

Když se řeknou kvalitní sluchátka, většině se vybaví mohutný headset, který bude splňovat dvě základní vlastnosti - eliminace okolního hluku a precizní vykreslení zvuku ve hře. Britská společnost Dyson toto dodržela, ale navíc ještě dodala jeden trumf, který jí mohou ostatní výrobci závidět.

Renomovaná firma totiž svým nejnovějším bezdrátovým sluchátkům Dyson Zone dodala velkou technologickou inovaci. Kromě hlavních nástavců pro sluchátka je totiž k dispozici také maska s filtrem FFP2, která je umístěna před ústy a nosem. Jejím úkolem je zajišťovat neustálý proud čerstvého vzduchu a blokovat jakékoli nepříjemné či nebezpečné látky.

Abychom vyšli z omylu, že sluchátka jsou jenom nějakou šílenou prevencí proti koronaviru, musíme konstatovat fakt, že se na nich ve skutečnosti pracuje již od roku 2016 a jejich hlavním cílem je právě bojovat proti znečištěnému ovzduší. „Respirátor“  je navíc zcela bezkontaktní a vůbec netlačí do obličeje, samotná sluchátka pak dokonce nabízejí vysoce kvalitní zvuk s funkcí potlačení okolního hluku. 

Určitě není pochyb o tom, že vývojáři přišli se skvělým nápadem. Musíme si však položit otázku, kdo by si tento produkt za necelých 9 tisíc korun koupil? Asi málokdo. Na druhou stranu, v budoucnu, s přibývajícím znečišťováním ovzduší, se situace může rapidně obrátit a mohou začít vznikat i dostupnější alternativy.

Pusťte si krátké video, kde se dozvíte více informací o jednotlivých funkcí sluchátek.

Štítky: Dyson, technologie
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.