Přejít k hlavnímu obsahu

Nová budoucnost Twitche? Na 2 tisíce diváku sledovalo tiché čtení knihy

7. 4. 2022 | 20:40 Twitch
Zrovna na aprílový den společnost Twitch oznámila pět nových kategorií, které obohatí komunitu. Nicméně aprílové kategorie Twitche jsou skutečné a někteří lidé se témat drží. Jak na se těchto nových možností ujali streameři?
 Mary Kish z Twitche čte Lovesickness
Mary Kish z Twitche čte Lovesickness
Zdroj: Twitch

Přes 2 400 lidí sledovalo, jak někdo čte knihu na Twitchi. Tento hodinový stream s otáčením stránek přišel díky jedné z nových aprílových kategorií Twitche: Tiché čtení. Bez jakýchkoliv  výstražných upozornění si Mary Kish z Twitche přečetla Lovesickness, sbírku příběhů Junji Ito a hodinu nic neřekla. Chat probíhal pouze v režimu emote-only a běžel jako u každého jiného populárního streamu, až na to, že neměli možnost reagovat na nic jiného než ženu, která si tiše čte knihu.

Twitch pak představil čtyři další kategorie vtipů kromě Čtení potichu. A to Čas na pizzu, Tvorba postavy, Domácí práce, pochůzky a Doslova jen pokec. Mimo vlastní stream Twitche se zdá, že Doslova jen pokec je nejoblíbenější z aprílových kategorií, ale mnoho streamerů v ní to bere jako normální streamy Just Chatting, kde mluví s diváky. Chybějící pointa je, že Doslova jen pokec by mělo být čistě o povídání si mezi sebou bez komentáře od streamera, v podstatě jako kdyby se Twitch změnil na IRC chatovací místnost.

Girl_dm, která při hraní her obvykle vystupuje jako Vtuber avatar v podobě kočky, spustila stream Doslova jen pokec, kde neřekla ani slovo, ale zjevně tam byla, aby předvedla show. Měla nejsledovanější stream v celé kategorii, než se vrátila ke svému pravidelně naplánovanému hraní Elden Ring, k němuž se skutečně zavázala. Bylo to v podstatě  jako 24/7 subathon stream, takže když například streamer spí, má chat má plnou kontrolu nad tím, co se děje na obrazovce. Její stream se měnil z obrazovky „budu hned zpátky“, kde se na obrazovce nezobrazovalo nic jiného než její vlastní chat, na koláž fan artu, zaímco v pozadí hrála legendární písnička Never Gonna Give You Up. Dokonce provedla i test rychlosti psaní, při kterém se ozývalo pouze cvakání její klávesnice.

V kategorii Čas na pizzu vyráběla PizzaPrincessG koláče ve své restauraci v New Yorku. V kategorii Domácí práce, pochůzky proběhlo doposud velmi malé množství streamů a lidé rozhodně nedělali domácí práce, pokud se do kategorie nepočítá hraní New World, jak to provedl ShakeTheBox. A bohužel, Tvorba postavy mělo pouze jednoho streamera, který vytvořil několik postav, jako například Tifa v Code Vein. 

Společnost Twitch ve svých oznamovacích tweetech nedala příliš jasně najevo, že tyto kategorie jsou skutečné, takže možná, že na tyto kategorie skočí více lidí až humbuk kolem aprílu skončí. Právě teď se hemží spoustou oportunistických streamerů, kteří zde hledají jednoduché views, aniž by ve skutečnosti prováděli reálný stream, který odpovídá kategorii.

Štítky: stream, streamer, Twitch
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.