Přejít k hlavnímu obsahu

Čas play-off! Kdo se porve o vítězství v závěrečné fázi ESL Pro League?

5. 4. 2022 | 12:37 Counter-Strike 2 Reportáž
ESL Pro League S15 čeká play-off. Po téměř měsíčním zápolení ve všech čtyřech skupinách totiž známe 12 nejlepších celků, včetně zástupců české organizace Entropiq, které si to mezi sebou rozdají o tučnou odměnu. Jak dopadla základní část?
ESL Pro League S15
ESL Pro League S15
Zdroj: ESL

4 skupiny, 24 týmů. Takhle jasně se rozdělila již patnáctá sezóna ESL Pro League S15 s celkovým prize poolem přes 18 miliónů korun. Týmy byly samozřejmě rozděleny rovnoměrně, z každé zvlášť hrající se skupiny ale z šesti členů mohli jít do single-elimination play-off jen tři. První postoupil rovnou do čtvrtfinále, celky ze stříbrné a bronzové příčky si svoji příslušnost mezi nejlepší osmičkou ještě musí vybojovat v osmifinále.

Ve skupině A se děly zajímavé věci. Kromě outsiderů z LookingForOrg totiž do play-off nepostoupili G2 Esports, vicemistři IEM Katowice, kterým to zkrátka „nelepilo“. Jeden zápas též chyběli frozenovi, aby se s MOUZ dostal dál, bohužel však vypadl a na velký úspěch musí stále čekat. Komu se naopak dařilo luxusně, to byli NiP a Entropiq. První zmíněný celek sice  naši českou organizaci porazil a skončil na první místě, EIQ ale i tak měli stejný počet bodů a jednoznačně zametli s ostatní konkurencí. Spolu s třetím překvapivým postupujícím fnatic sice papírově nejsou ve vyřazovací části příliš favorizováni, velký bordel ale určitě mohou nadělat. A taky že by měli, protože stále čekají na obří úspěch.

V „béčku“ se absolutně nedařilo hvězdám z Vitality a Outsiders (hráči z Virtus.Pro). Oba dva týmy sice dokázaly porazit Sprout, ale tento německý tým nezaznamenal v turnaji ani bod. Další výhru pak mohly oslavit už jen jednou, a zaslouženě tak nepostoupily dál. Prostor se tedy logicky otevřel pro ostatní. Nejvíce ho nečekaně využila FURIA, která spolu s výtečnými ENCE získala shodně 12 bodů, a díky lepšímu vzájemnému zápasu brala první místo . Jen tak tak ještě prolezli FaZe, jejich hra však byla několikanásobně hroší než ta, s níž ovládli IEM Katowice.

Skupina C napsala zatím asi nejkrásnější příběh, v hlavní roli s týmem Movistar Riders. Španělé přijeli jako zelenáči, ale víte, jak se prezentovali? 0 porážek, 5 výher a jasný první flek! Famózní výkon. Jako druzí pak postoupili Players (hráči z Gambit), třetí místo připadlo Teamu Liquid. Zklamáni zůstávají bramboroví BIG, kteří spolu s GODSENT a Party Astronauts zůstali za branami postupu.

Závěrečný oddíl D přinesl očekávatelné výsledky. NAVI zůstali neporaženi a spolu s Heroic splnili roli favorita. Jako třetí prolezli Astralis, kteří uhájili bronzové místo před dotírajícími AGO a v osmifinále vyzvou Entropiq. Americké týmy, Complexity a Evil Geniuses, nenaplnili svůj potencionál a vrací se domů.

ESL Pro League S15: Pavouk
     Švédsko NiP-         
  Dánsko Heroic0 Čtvrtek 19:00   World Vítěz M5-      
 Středa 19:00   Spojené státy americké Liquid-         
  Spojené státy americké Liquid2    TBD   World Vítěz M9-   
     Španělsko Movistar Riders-         
  Evropa fnatic0 Čtvrtek 15:30   World Vítěz M6-      
 Úterý 15:30   Evropa ENCE-         
  Evropa ENCE2       TBD   World Vítěz M11 
     Brazílie FURIA-         
  Rusko Entropiq1 Pátek 15:30   World Vítěz M7-      
 Středa 15:30   Dánsko Astralis-         
  Dánsko Astralis2    TBD   World Vítěz M10-   
     Ukrajina NAVI-         
  Evropa FaZe2 Pátek 19:00   World Vítěz M8-      
 Úterý 19:00   Evropa FaZe-         
  Rusko Players1            
Štítky: ESL Pro League
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.