Přejít k hlavnímu obsahu

Soutěžní Fortnite je zpět na vrcholu! Víkendový Twitch Rivals lámal rekordy ve sledovanosti

4. 4. 2022 | 17:09 Fortnite Turnaj
Uplynulý víkend byl pro herní komunitu nezapomenutelným okamžikem. Lidé si mysleli, že už nikdy neuvidíme vrchol Fortnite, ale Epic Games se mu podařilo alespoň velmi přiblížit. Populární tvůrci Twitche se minulý víkend postavili na pódium, aby soutěžili ve třech různých regionech o prize pool 450 000 dolarů.
Twitch Rivals 2022
Twitch Rivals 2022
Zdroj: Epic Games

Na akci Twitch Rivals Creator Series se sešla sbírka Fortnite streamerů, profesionálních hráčů a tvůrců obsahu. Byl to první velký turnaj, který jsme viděli v novém režimu Zero Build. Zúčastnilo se tolik Fortnite OG hráčů a streamerů, že jsme měli opravdu pocit, jako bychom se vrátili do roku 2018. Turnaj nabídl taková jména tvůrců jako Tfue, Nickmercs, Ninja, TheGrefg a další. Viděli jsme výhry od některých našich oblíbených profesionálních hráčů, jako je Bugha, MrSavage a dalších.

Víkendový herní režim byl pro trojice, což umožnilo tvůrcům najít si profesionálního Fortnite hráče a dalšího tvůrce Twitche, který nehraje Fortnite jako svou hlavní hru. To pomohlo vytvořit rovné podmínky mezi všemi hráči. Režim Zero Build se ukázal být obrovským hitem mezi hráči Fortnite, včetně těch, kteří si mysleli, že Fortnite již nezapnou, a tento turnaj Twitch Rivals to jen potvrdil.

Akce začala v evropském regionu, když trojice vyskočily z bitevního autobusu. Turnaj pro Evropu skončil po té, co Team TheGrefg oficiálně vyhrál celý evropský turnaj. TheGrefg je populárním evropským tvůrcem, který drží rekord v počtu lidí na streamu najednou, povedlo se mu to při odhalování vzhledu své Fortnite Icon.

TheGrefg
TheGrefg
Zdroj: Epic Games

TheGrefg ale samozřejmě nebyl v týmu sám. Populární profesionální hráč Mr. Savage a tvůrce obsahu ItsVicens zvítězili spolu s oblíbeným streamerem. Jejich vítězství pomohlo připravit půdu pro turnaje Latinské Ameriky a Severní Ameriky v Twitch Rivals, které následovaly. Evropský cenový fond byl 100 000 dolarů.

 

Následující den pokračovala Twitch Rivals Fortnite Creator Series ve své show v Severní Americe. Tvůrci z regionu Severní Ameriky si vybrali své týmy a snažili se vyhrát část z celkového prize poolu. Na závěr noci si odnesl konečné vítězství tým Tfueho. Tvořili jej Tfue, Cloakzy a profesionální Fortnite hráč Scoped a společně vytvořili epický závěr turnajové série regionu. Scoped a Tfue totiž soutěžili v minulé sérii Fortnite Champion Series. Divákům se tak naskytla nostalgická chvilka, když je znovu viděli hrát spolu. 

 

Po skončení turnaje evropského regionu a Severní Ameriky se Twitch Rivals přesunul do regionu Latinské Ameriky. S dalšími 100 000 dolary. Každý hráč se musel soustředit pouze na to, jaké zbraně najde a jejich rotaci namísto stavění a obvyklých mechanismů, které vidíme ve Fortnite. Turnaj skončil vítězně pro tým tvůrce zEkO. 

Tento turnaj rozhodně přinesl zpět některé vibrace, které ve Fortnite již dlouhou dobu chyběly. I když to bylo z velké části způsobeno zúčastněnými osobnostmi spíše než hratelností Zero Build, myslíme, že většina lidí bude souhlasit; takových akcí do budoucna potřebujeme více!

Pravidelné pořádání těchto zábavných pozvánkových Zero Build akcí třetích stran spolu s běžným rozvrhem Fortnite esportu by byl skvělý způsob, jak udržet pozornost těchto masivních streamerů, aniž by to poškodilo konkurenční scénu. Sledovanost se během Twitch Rivals trvale držela nad půl milionem diváků, a to není něco, co Epic bude chtít zahodit.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.