Přejít k hlavnímu obsahu

Prohra nám může pomoci. Major letos vyjde, máme dobrou skupinu, věří beastik

5. 4. 2022 | 13:30 Counter-Strike 2 Video
Sebastian „beastik“ Daňo dovedl SINNERS na Tipsport CS:GO Bratislava ke stříbru. In-game leader promluvil po prohraném finále s Apeks o slovenském turnaji i kvalifikaci na belgický Major. „Kdybychom šli do třetí mapy, tak bychom vyhráli,“ vrací se 24letý střelec k boji o zlato.

Dokázal bys krátce shrnout finále?

Smutek, řekl bych.

Je to zvláštní pocit, mít po dvou letech na domácím turnaji na krku stříbrnou medaili?

Ano, ale vzhledem k tomu, že Apeks jsou kvalitní tým, tak jsme do toho šli hlavně s tím, že se chceme dostat do finále.

Dokážeš na zápase najít i něco pozitivního?

Myslím si, že nám zápas proti Apeks ukáže, co jsme dělali špatně. Hodně situací a mid roundů nebylo správných, především na CT straně na Nuku.

Co podle tebe rozhodovalo? Byl problém ve vetu?

Předpokládali jsme, že veto bude na 95% takové, jaké bylo. S tím jsme byli spokojení, i když jsme chtěli hrát Vertigo místo Nuku, ale i tak to bylo v pohodě. Překvapilo nás, jak byli trpěliví. Mnohokrát na to vyhráli kolo za CT, když jsme šli pozdě a oni ještě měli jeden smoke navíc, který nás zastavil. Ukázalo se, že mají zkušenosti.

Beastik na Tipsport CS:GO Bratislava
Beastik na Tipsport CS:GO Bratislava
: PLAYzone

Adaptovali se, nebo hráli stylem, který od nich znáte?

Hráli svoje věci, které víme, že dělají. Znali jsme jejich defaulty, hráli přesně to, co jsme čekali. Především na Overpassu ale byli hodně pasivní, což nám jako týmu úplně nevyhovuje. Nemáme rádi pasivní týmy. Bojovali jsme s tím, těžko se nám bral prostor na mapě.

A vy jste se museli přizpůsobit?

Víceméně jsme se snažili hrát to, co máme natrénované. Trochu změn jsme ale udělali, třeba jsme se snažili rychleji brát connector, protože jsme věděli, že tam nechodí. Pak ale přišly problémy v late roundu.

Myslíš si, že vás přehráli individuálně?

Podle mě jsme v tomto byli relativně vyrovnaní. Na Nuku bylo pár situací, které jsme mohli aimem zlomit, hodně dobře to střílelo jkaemovi. Aimově to bylo jakž takž vyrovnané, ale třeba na Overpassu jsem měl dvě kola, která jsem mohl aim duelem vyhrát.

Vyhráli byste, pokud by se šlo na Inferno?

Jsem si na milion procent jistý, že Inferno bychom vyhráli. Je to náš nejkomfortnější pick. Málokdy na Infernu prohrajeme i během tréninků, každý ví, co má dělat, takže věřím tomu, že Inferno bychom ovládli.

Jaký je rozdíl mezi hraním na stage před diváky, kteří podporovali hlavně vás, a hraním online?

Velký. Mně se hraje na LAN mnohem líp než doma, můj výkon je rozhodně lepší. A bylo to vidět i na tomto turnaji. Apeks by ale hráli stejně doma jako tady. Jsou strukturovaný a velice dobrý tým, který dobře reaguje na hru, mění svůj playstyle během zápasu a adaptuje se na to, co dělá soupeř.

Podaří se SINNERS postoupit na Major?
Podaří se SINNERS postoupit na Major?
: PLAYzone

Vypadalo to, že během zápasu nedělali téměř žádné chyby.

Hrálo se proti nim těžko, byli opravdu zodpovědní. Jkaem, Acilion a STYKO dělali minimum chyb.

Bylo to hodně o tom začátku, kdy právě jkaem hrál opravdu dobře?

Dělal nám strašné problémy, například během druhého kola a force buye, kdy nám udělal veliký ekonomický damage a my pak za celou T stranu pomalu neměli AWP.

Doufáš, že se zúčastní i příště a oplatíte jim to?

Říkal jsem to na stage, ale měli byste přestat zvát evropské týmy, protože my chceme být zase první. (směje se)

Evropské týmy vás zanedlouho čekají na kvalifikaci na Major. Dáte si teď oddych, nebo jdete rovnou na bootcamp?

Máme hned po tomto turnaji naplánovaný bootcamp. Tam budeme týden, pak nás čekají nějaké media days. Bude následovat týden chill a letíme.

Padne letos Major?

Vzhledem k tomu, jaká je skupina, tak tomu věřím. Hrajeme hezky, tahle prohra proti Apeks mi ani tolik nevadí, protože nám ukáže rezervy, které máme. Jsem vlastně rád, že jsme prohráli, protože máme zase další informace navíc. Když to použijeme do RMR, tak nám to pomůže mnohem víc než vítězství. 

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).