Přejít k hlavnímu obsahu

Devátou sezónu Topgaming Masters ovládl davidek, stříbro si odnesl Rjú

7. 4. 2022 | 00:29 Hearthstone Turnaj
Uplynulý víkend hostila pražská herna RELOAD grandfinále deváté sezóny ligy od Topgamingu. Zlato a deset tisíc korun si odnesl reprezentant týmu Gifted.uRage davidek.
Hearthstone
Hearthstone
Zdroj: Blizzard Entertainment

Během prvního dubnového víkendu přivítaly prostory smíchovského RELOAD Esports Baru ty nejlepší domácí hráče Hearthstone. Ti se tam sjeli na finálový turnaj již deváté sezóny tradiční domácí ligy Topgaming Masters. Místo ve finále si v její otevřené části zasloužilo hned šestnáct nejlepších – v té se vůbec nejvíce dařilo Mattymu, který ji ovládl s pohodlným náskokem 15 bodů na druhého JoŽa. Postup si vysloužila i další známá jména jako Pardub či En1gma (ten se však, mimochodem, na turnaj nakonec nedostavil), nechyběly ale ani méně výrazné tváře jako Tazer či Majký.

  Česká republika Matty3         
     Česká republika Matty3      
  Česká republika strangerj1         
        Česká republika davidek3   
  Česká republika davidek3         
     Česká republika davidek1      
  Česká republika Kapr0         
           Česká republika davidek 
  Česká republika Marimba3         
     Česká republika Marimba2      
  Slovensko JoŽo1         
        Slovensko Rjú0   
  Česká republika BoreCZ1         
     Slovensko Rjú3      
  Slovensko Rjú3         

Samotný finálový turnaj odstartovaly čtyři GSL skupiny, v nichž se žádné větší překvapení nekonalo, možná s výjimkou dvou proher a následného rychlého odjezdu domů od Parduba, jinak ale favorité svou roli vcelku naplnili. Na medailové pozice se ale stejně nakonec dokázali probojovat spíše menší hvězdy,  zlato bral po finálové výhře 3:0 nad Rjúem z Gravity davidek oblékající dres Gifted.uRage, tedy dvě nepochybně známá, ale rozhodně ne nejznámější jména. Na děleném třetím místě pak akorát vedle Marimby z Inae skončil právě vítěz základní části Matty, jehož na cestě za celkovým triumfem v semifinále předčasně zastavil pozdější šampion. 

Topgaming Masters S9, konečné pořadí:

  • 1. místo:  Davidek „davidek“ Lorenc (10 000 Kč)
  • 2. místo: Lukáš „Rjú“ Vícen (6 000 Kč)
  • 3. místo: Marimba Matty (2 000 Kč)
miluju videohry a hlavně ligu legend