Přejít k hlavnímu obsahu

Konec dobrý, všechno dobré. Okradený hráč dostal předměty v hodnotě 300 tisíc korun zpět

7. 4. 2022 | 10:10 Counter-Strike 2 Kauza
Smutný příběh Martina „zur1s“ Slámy nakonec má šťastný konec. Hráč na esportovém turnaji Tipsport CS:GO Bratislava přišel v živém přenosu o svůj herní účet, jehož součástí byly i předměty za údajných 300 tisíc korun. Se šancemi na záchranu to vypadalo bledě, za pět minut dvanáct však přišla ohromně důležitá zpráva.
Zklamaný zur1s
Zklamaný zur1s
Zdroj: František Dumek/Sampi

Pátek 8. dubna byl pro 23letého snipera v barvách Sampi.Tipsport velice důležitým datem. Bude to totiž přesně týden ode dne, kdy přišel o svůj Steam účet a vše s ním spojené - včetně kosmetických úprav zbraní v hodnotě až 300 tisíc korun.

Přesně po sedmi dnech končí u profilů na herní platformě Steam zákaz obchodování. Skiny patřící Slámovi tak mohly být převedeny a ztraceny. Nic podobného se v tomto případě naštěstí nestane. Nebylo to ale jednoduché.

Zoufalý zur1s vyzkoušel snad vše. Ve středu večer přinesl na své sociální sítě další update. „Má někdo nějaký nápad? Začínám být docela smutný,“ napsal hráč.

Zpráva na Twitteru naštěstí zastihla po sdílení Ladislava „GuardiaN“ Kovácse oficiální účet hry Counter-Strike: Global Offensive. „Napiš nám,“ objevilo se pod Slámovým tweetem.

Zdá se, že volání o pomoc bylo úspěšné. „Jsem tak šťastný! Děkuju všem,“ sdílel profík na svém Twitteru přibližně dvě hodiny po původní zprávě.

Hesla všude změněna, zdá se, že Steam zur1sův účet byl úspěšně navrácen. Velká úleva pro mladého playera.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).