Přejít k hlavnímu obsahu

Krádež v přímém přenosu. Profík přišel o herní účet v hodnotě 300 tisíc korun

2. 4. 2022 | 13:00 Counter-Strike 2 Kauza
Nepříjemný světový unikát má za sebou Martin „zur1s“ Sláma. Na esportovém turnaji Tipsport CS:GO Bratislava přišel v živém přenosu o svůj herní účet. To je samo o sobě nepříjemné. Jenže pokud jsou jeho součástí předměty až za 300 tisíc korun? To je veliká rána.
Zur1s z týmu Sampi.Tipsport
Zur1s z týmu Sampi.Tipsport
Zdroj: František Dumek/Sampi

Hráč profesionálního týmu Sampi.Tisport Martin „zur1s“ Sláma měl opravdu smolných několik dní. Reprezentantovi organizace Jakuba Jankta ve hře Counter-Strike: Global Offensive se nedařilo podle představ. Jeho tým opustil soutěž před branami play off, další velká rána přišla ještě před vypadnutím.

Během zápasu proti eSubě se Sampi.Tipsport nedařilo. Druhá mapa se odehrávala jasně v režii jejich soupeře. Za stavu 0:6 se navíc událo něco, co historie CS:GO nepamatuje, jak nám potvrdil portál HLTV.org. Takový světový primát by si ale jeden z hráčů nepřál zažít ani v nejhorším snu.

Zur1s byl v přímém přenosu okraden o svůj účet. Nic nefungovalo. Všechno bylo pryč.

Kromě neschopnosti pokračovat tradičně v utkání je větší problém rázu finančního. Přibližně před měsícem totiž sniper Sampi.Tipsport nakoupil herní inventář v hodnotě 300 tisíc korun. Právě předměty do hry jsou důvodem, proč se zur1s stal obětí tohoto útoku.

„Celý tým máme před ním obrovský respekt, že se z toho (během utkání) nesesypal,“ komentoval svého spoluhráče Tomáš „system“ Zemko„V inventáři má vážně hodně skinů a peněz. I přesto si ale nestěžoval a ani to nezmiňoval. Úplně se dokázal resetovat. Obrovský respekt, big up. Škoda, že jsme pro něho nedotáhli alespoň ten Ancient,“ doplnil.

23letý player není jediným v barvách Sampi.Tipsport, který se potkal s podobným problémem. Zkušenosti v tomto má také legenda česko-slovenské scény Richard „queztone“ Strnátko. Ten o svůj inventář přišel v dubnu minulého roku.

Zur1s má oproti svému kolegovi výhodu. Jde o jeho originální účet a všechny cesty by měly vést právě k jeho vlastnictví. Situace zůstává nevyřešena, na navrácení je šance do sedmi dní.

K incidentu došlo během turnaje Tipsport CS:GO v Bratislavě, který je součástí seriálu MČR. Tento víkend vyvrcholí finálová část v NTC Aréně za přítomnosti fanoušků. Vstupenky lze kupovat na webu MCR.gg.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).