Přejít k hlavnímu obsahu

Němec vlastní inventář v hodnotě přes 22 milionů, avšak k penězům se kvůli své hlouposti už nikdy nedostane

5. 2. 2022 | 15:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Německý mladík, který v roce 2014 v rámci hry Counter-Strike: Global Offensive nakoupil desítky beden s EMS Katowice 2014 samolepkami, své peníze už nikdy neuvidí. Důvodem je VAC BAN, který obdržel pár měsíců po tom, co začal používat cheaty. K dnešnímu dni má jeho herní inventář hodnotu neuvěřitelných 22 milionů českých korun.
CS:GO skiny
CS:GO skiny
Zdroj: Valve

To, že cena některých CS:GO skinů se v dnešní době může vyšplhat až k desítkám milionů, není už dávno žádnou novinkou. Nejhodnotnější skiny pak bývají zpravidla velmi vzácné zbraně s mimořádně dobrou kondicí či vzorem. Avšak pokud k těmto skinům přidáte ještě dokonale padnoucí samolepky, tak se jejich cena může ještě rapidně zvýšit. Nejhodnotnějšími samolepkami jsou již několik let v kuse EMS Katowice 2014, jejichž cena každým rokem roste a roste.

Vlastníkem těchto samolepek, či přesněji řečeno beden se samolepkami ve hře, se stal i německý mladík v roce 2014, když je v rámci tehdejšího Majoru (turnaje nejvyšší úrovně, pozn. redakce) nakoupil za pouhých pár dolarů. Kdyby věděl, jakou hodnotu budou mít k dnešnímu dni, asi by neudělal takovou chybu, které se bohužel pár měsíců nato dopustil. Mladík totiž začal ve hře podvádět a používat cheaty, a jak už to tak bývá, netrvalo dlouho a obdržel VAC BAN. Nejednalo by se o nic závažného, kdyby jeho inventář neobsahoval přesně 69 již zmiňovaných beden se samolepkami, které každým rokem masivně rostly na ceně.

K dnešnímu dni má těchto 69 beden hodnotu přes 22 milionů českých korun. Dá se říct, že kdyby mladík před několika lety necheatoval, byl by z něj dnes teoreticky milionář. Proč teoreticky? Je velmi nepravděpodobné, že kdyby měl možnost své bedny se samolepkami prodat po celou dobu, co je vlastnil, tak že by tak neučinil už daleko dříve, a tudíž za nižší cenu než mají dnes. Tak či tak musí tento Němec jisto jistě zpytovat svědomí, ale jak už to v životě bývá, tak za chyby se bohužel platí.

Zdroj: Youtube.com
Štítky: skiny, Katowice
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.