Přejít k hlavnímu obsahu

Valorant Masters: Všechno, co o turnaji potřebujete vědět

8. 4. 2022 | 09:54 VALORANT Preview
Masters v Reykjavíku je za dveřmi a týmy z celého světa bojovaly v sedmi regionálních akcích Challengers o jedno z dvanácti míst na prvním mezinárodním turnaji sezóny. Od 10. do 24. dubna budou kvalifikované týmy soutěžit o body, ceny a možnost zapsat se do historie!
Valorant Masters
Valorant Masters
Zdroj: Riot Games

Akce Masters se uskuteční v Islandském hlavním městě a je první akcí VALORANT Champions Tour 2022. Poprvé tedy letos uvidíme, jak se hlavní regiony VCT postaví proti sobě. Tisíce týmů soutěžilo v sedmi regionálních soutěžích VCT o šanci kvalifikovat se na největší jarní turnaj. Nejelitnější dvanáctka vypadá následovně:

Kvalifikované týmy
Kvalifikované týmy
Zdroj: Riot Games

Turnaj začne dvojitou eliminací, ve skupinách se stylem GSL, po které bude následovat dvojitý vyřazovací pavouk s osmi týmy. První čtyři týmy byly už nasazeny do vyřazovacího pavouka (jakožto top seed celky: G2 Esports, The Guard, Paper Rex a LOUD), zatímco zbývajících osm týmů bylo rozlosováno do dvou skupin na základě kombinace jejich příslušných konečných umístění na akcích Challenger a síly jejich regionu.

Skupina A - FNATIC, NINJAS IN PYJAMAS, DRX, ZETA DIVISION
Skupina BOPTIC GAMING, XERXIA, KRÜ Esports, TEAM LIQUID

Group Bracket
Group Bracket
Zdroj: Riot Games

Po skupinové fázi postoupí dva nejlepší týmy z každé skupiny, aby se střetly s nejlepšími čtyřmi nasazenými týmy ve dvojité vyřazovací fázi. Martin „MAGNUM“ Pěnkov v oranžových barvách Fnaticu odehraje první zápas 11. dubna. Jeho soupeřem bude jihoamerická sestava Ninjas in Pyjamas, proto ve večerních hodinách nezapomeňte naladit Twitch! Celkový program soutěže Masters naleznete níže.

Program turnaje
Program turnaje
Zdroj: Riot Games
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.