Přejít k hlavnímu obsahu

450 milionů korun ročně nechce! Peníze pro něj nejsou podstatné, říká CEO týmu T1 o Fakerovi

8. 4. 2022 | 15:50 League of Legends Zajímavost
Astronomické cifry, o kterých si většina profesionálních hráčů může nechat jen zdát. Legendární midlaner je ale stále věrný organizaci T1. Co ho k tomu vede?
Faker reprezentuje T1
Faker reprezentuje T1
Zdroj: Riot Games

V roce 2023 vstoupí Lee „Faker“ Sang-hyeok už do desátého roku své profesionální dráhy, během níž dosáhl na tři tituly mistra světa a nespočet domácích úspěchů. Navzdory tomu pro něj ale peníze nehrají žádnou zásadní roli.

„Jeho rodina je pro něj vším. Peníze nepotřebuje, on je má, je velice úspěšný a v Koreji udělal obrovské investice. Má tam dokonce budovu Faker Tower, která mu patří,“ objasnil v Trash Talk podcastu CEO T1, Joe Marsh.

Díky úspěšným investicím je téměř nemožné Fakerovi nabídnout kontrakt, který by ho zaujal. „Finančně se mu daří skvěle. Pro něj je podstatné být v týmu, se kterým může nejvíc soutěžit a konkurovat,“ prozradil ředitel společnosti T1.

„Vždycky když mu vyprší kontrakt a stane se volným hráčem, přijdou mu z Číny šílené nabídky, jako třeba smlouva na 20 milionů dolarů ročně,“ dodal Joe Marsh. Obrovská suma peněz ale nehraje žádnou roli. Jak CEO T1 dále vysvětluje, Faker si na scéně League of Legends vybudoval odkaz nejlepšího hráče všech dob, což pro něj znamená víc, než peníze ve smlouvě.