Přejít k hlavnímu obsahu

Češi dominují Evropě! Zvládnou v turnaji dojít až do finále?

8. 4. 2022 | 18:50 PUBG: Battlegrounds Turnaj
První svátek v PUBG se blíží, oficiální liga v podobě PUBG Continental Series jde do finále kvalifikace, kam se probojovalo několik českých hráčů. Dokonce tolik, že Česká republika má nejvíce zástupců v rámci národnostního zastoupení. To ukazuje, že naše scéna skrývá nespočet talentů a my doufáme, že uvidíme někoho postoupit až do samotného finále.
PCS 6 startuje s českou účastí
PCS 6 startuje s českou účastí
Zdroj: PUBG CORPORATION - vlastní úprava redaktora

O víkendu od 8.4. do 10.4. vždy od 19:00 proběhne evropské finále kvalifikace do PCS 6. Zde se představí několik Čechů. Dokáže někdo navázat na senikse, kterému se podařilo postoupit do grand finále v rámci americké kvalifikace s týmem Nootropic?

V rámci evropské části, má největší šanci tým ENTERPRISE či domácí organizace se zahraniční sestavou Entropiq. Tyto dva celky si již minulý týden vyzkoušeli souboj proti nejlepším evropským týmům v G-LOOT Season 5, který byl prvním letošním turnajem o PGC body, zajišťující účast na světovém šampionátu.

Zatímco Entropiq předvedl průměrný výkon, který stačil na 10. místo, ENTERPRISE se trápili a tým skončil na 15. místě. Jde ale teprve o první účast v tak nabité společnosti. Černým koněm může být tým SKADE, kde se kromě českého dua Nowikk a PiXeL1K nacházejí dva zahraniční hráči světového kalibru - ibiza a Jembty. Zatímco ENTERPRISE dostali invite z Grunex Masters (původní vítěz Expendables nesplňoval kritéria pro kvalifikováni), zbylé dva týmy obdržely přímou pozvánku.

Pro fanouška domácí scény to není vše. Z kvalifikace se totiž podařilo postoupit dalším týmům, první z nich je Austrian Force, kde se nachází čeští hráči gargi a Marb0.

V rámci této uzavřené kvalifikace se představí 24 celků, po zrušení EU East z důvodu rusko-ukrajinského konfliktu nově postupují čtyři celky. Toto minimum postupujících celků znamená, že je zde minimální prostor pro chyby a velkou roli zde hraje i zóna. Avšak tyto nejlepší týmy postoupí do finále, které se odehraje 29. dubna - 8. května s peněžní dotací 5,5 milionu českých korun. Motivace je tak více než dostačující. Celou událost můžete sledovat na oficiálním Twitch kanále PUBG_Battlegrounds.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!