Přejít k hlavnímu obsahu

Sexuální obtěžování 16leté dívky navštěvující speciální školu? Tohle si profík za rámeček nedá

9. 4. 2022 | 19:46 Overwatch Kauza
Na profesionálního hráče Overwatche Owena „Prov1de“ Warnera z týmu London Spitfire se nyní upírají zraky potom, co se na internetu objevily údajné snímky rozhovoru mezi ním a 16letou dívkou ze školy pro žáky se speciálními potřebami.
Owen "Prov1de" Warner
Owen "Prov1de" Warner
Zdroj: Twitter

Hráč londýnského Spitfiru Prov1de byl obviněn ze sexuálního obtěžování 16leté dívky prostřednictvím zpráv na platformě Discord. Konverzace byla  sdílená na sociálních sítích a  údajně v ní figuruje právě profesionál hry Overwatch League a nezletilá. Uživatelka Emma zveřejnila na Twitteru konverzaci, kterou údajně vedla s Prov1dem před třemi lety. Emmě, které je nyní 19 let, bylo v době zasílání těchto zpráv 16 let. Prov1demu, jemuž je v současnosti 23 let, bylo 20 let.

„Já: Nezralá 16letá ve speciální škole. Prov1de: 20letý, žijící samostatně, dospělý!“ sdílela Emma ve svém tweetu, čímž dávala kontext zprávám z Discordu, které ukazují, že Prov1de mimo jiné nabízí zasílání sugestivního obsahu.

V následné zprávě Prov1de uvádí své záměry pokusit se Emmě přiblížit. „Myslím, že jsi docela hezká, což je divné, když vezmeš v úvahu, že jsi o 4 roky mladší než já. Spousta lidí v mém věku by měla problém, to říct“ sdělil. Emma pak napsala druhý tweet ve kterém slibovala „další tweety“ ohledně toho, jak ji Prov1de manipuloval. „Je tu tak zatraceně mnoho [zpráv] o něm, jak mnou manipuluje. Promiňte, jestli to zabere čas, je to opravdu zatraceně těžké.

V době psaní článku Prov1de ani londýnský Spitfire na obvinění doposud nereagovaly. Nicméně to není poprvé, co tento hráč čelí kontroverzím. V roce 2020 byl britský hráč vyloučen ze soutěže Valiant v Los Angeles před debutem v Overwatch League poté, co se objevila sada zpráv, v nichž používal rasové nadávky. V lednu 2020 se omluvil a na nějakou dobu se distancoval od kompetitivního Overwatch, než se v roce 2021 vrátil, aby opět zkusil své štěstí na scéně.

Londýnský Spitfire schytal silnou kritiku, když oznámil jeho podpis pro nadcházející sezónu 2022, a zdá se, že je více než oprávněná. Ještě se uvidí, jestli Prov1de skončí svou kariéru ještě jednou, pouhé týdny před zahájením OWL 2022.

OWL
OWL
Zdroj: Blizzard Entertainment
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.