Přejít k hlavnímu obsahu

Další sázkařský průšvih. Čínský profesionál prodal ligové zápasy, už si nezahraje

11. 4. 2022 | 14:45 League of Legends Kauza
Hráč LGD Gaming, Chen „Jay“ Bo si od nejvyšší čínské ligy LPL vysloužil zákaz účasti na všech profesionálních soutěžích League of Legends. Celé vyšetřování trvalo pouhých pět dní, důkazy byly nekompromisní.
Zabanovaný hráč LGD
Zabanovaný hráč LGD
Zdroj: win.gg

Čína trestá prodej zápasů velmi přísně. To už dříve okusil Dota 2 tým Newbee nebo CS:GO organizace Wings Up. Aktuální incident v League of Legends není žádnou výjimkou, midlaner Jay se může s League of Legends nadobro rozloučit. Zákaz se kromě účasti na turnajích vztahuje i na streamování jakéhokoliv obsahu, který by byl s hrou spojený. 

Verdikt se veřejnost dozvěděla přes sociální síť Weibo, čínskou verzi Twitteru. Obsahem vyšetřování se staly inkriminované zprávy mezi hráčem a cizí osobou, které jasně poukazovaly na to, že se Jay chystá špatným výkonem zařídit prohru svého týmu během několika zápasů LPL Spring Split 2022. 

Jay bude s okamžitou platností doživotně suspendován za porušení příslušných předpisů. Svým nevhodným chováním ovlivnil férovost zápasů LPL a zároveň se podílel na nelegálním řízeném sázení na události League of Legends,“ uvedla LPL. V oznámení dále stojí, že LPL nepřestane pátrat po nelegálních aktivitách, které by stejně jako tento incident ohrozily férovost esportových událostí v League of Legends. 

Jay byl profesionálním hráčem League of Legends od roku 2018, kdy se připojil k TyLoo. Během čtyř let v LPL si zahrál za Gama Dream, Vici Gaming nebo TWELVE. Jeho poslední zastávkou se stal LGD Gaming, kde svou kariéru nyní končí.