Přejít k hlavnímu obsahu

Skandál, česká reprezentace si na Nations Cupu nezahraje! Jaký je důvod?

11. 4. 2022 | 08:30 PUBG: Battlegrounds Turnaj
Jedna z pozitivních zpráv v rámci esport PUBG plánu pro rok 2022 byl návrat oblíbeného Nations Cupu. V tomto turnaji proti sobě bojují jednotlivé národy o titul nejlepšího národu v PUBG. Po skoro tříleté odmlce zaviněné koronavirem tato značka putuje opět pod oficiální podporu vývojářů hry, kteří nedávno oznámili národy, jež si tento turnaj zahrají. Reprezentace České republiky bude bohužel chybět.
Česká reprezentace v PUBG
Česká reprezentace v PUBG
Zdroj: Entropiq

Na domácí půdě je o PUBG: Battlegrounds velký zájem. To potvrzují naplněné turnaje či zajímavá sledovanost českých turnajů. V poslední době se domácím hráčům čím dál tím více daří i na evropském poli. V minulém roce se o zviditelnění české vlajky postaral Matěj „Nowikk“ Krmela, který se spolu s celkem Heroic stal vicemistrem světa. V tomto roce se  v Evropě zatím daří českému týmu ENTERPRISE či zahraničním celkům s českými hráči SKADE, Austrian Force nebo Thunder. I proto si Česká republika brousila zuby na účast v Nations Cupu. V poslední edici, EMEA Nations Showdown 2021 pořádaném platformou Twire, skončili Češi na 7. místě.

Pak bohužel přišla špatná zpráva. PUBG Nations Cup je složen pouze z pozvaných států a nezbyla žádná dotace volných slotů pro kvalifikace. V seznamu bohužel Česká republika není, tudíž účast našich borců můžeme pouze oplakat.

Které týmy se tedy na Nations Cupu objeví? Jedná se o stejné složení jako v roce 2019,  jen místo tehdejších mistrů - Ruska - se z politických důvodů objeví Indonésie.

Seznam pozvaných týmů v PUBG Nations Cupu 2022
Amerika:APAC:ASIE:Evropa:
USAThajskoKoreaSpojené Králoství
KanadaVietnamJaponskoFinsko
BrazílieIndonésieČínaNěmecko
ArgentinaAustrálieTchaj-wanTurecko

PNC 2022 se uskuteční 16.-19. června s prize poolem 11 250 000 korun. Tato odměna však není finální. Tzv. crowdfunding, kde hráči zakoupí herní předměty, může zvýšit celkový prize pool. Turnaj se uskuteční v thajském Bangkoku, v patnácti zápasech v super bodování poznáme nového mistra. Kromě toho se jeden celý den uskuteční speciální eventový zápas. Je otázkou, co si pro fanoušky vývojáři připravili. Možná se jedná o novou mapu Kiki!

Zdroj: PUBG esport
Štítky: PUBG Nations Cup
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!