Přejít k hlavnímu obsahu

Pořad CNN Prima Gaming má za sebou premiéru. Divákům ukáže svět esportu i českou herní tvorbu

12. 4. 2022 | 20:00 Gaming
Rozdíl mezi gamingem a esportem, prostředí esportových turnajů i počítačové hry jako válečná propaganda. To a mnoho dalšího ukáže nový herní pořad CNN Prima Gaming, který můžete sledovat každou sobotu v 22:35 na CNN Prima NEWS nebo na webových stránkách cnn.iprima.cz. Generálním partnerem pořadu je obchod CZC.cz.
CNN Prima Gaming
CNN Prima Gaming
Zdroj: CNN Prima News

CNN Prima Gaming míří především na hrami nepolíbené diváky i občasné hráče, kteří nestíhají sledovat veškeré dění na poli interaktivní zábavy a profesionálního hraní. Pořad poslouží nezasvěceným jako průvodce herními světy. Diváky seznámí se současnými trendy, záludnou terminologií i ve světě oblíbenou českou videoherní tvorbou.

„Esport a gaming jsou obory s obrovským potenciálem, točí se v nich miliardy dolarů. Navíc se v nich neztratí ani Češi, ať už se bavíme o tuzemských vývojářských firmách, nebo o profesionálních hráčích v titulech jako Counter-Strike nebo League of Legends. Proto jsem rád, že můžeme televizním divákům představit zajímavé příběhy a ukázat jim, jak vypadají herní události u nás i ve světě,“ okomentoval start nového projektu moderátor Jan Hrušovský.

Jeho kolegou bude moderátor Michal Kabele. „Chceme rovněž přiblížit herní průmysl široké veřejnosti. Jde o segment, který se ne vždy setká s pochopením, a občas na něj někteří nahlíží skrz prsty. Proto chceme na konkrétních příkladech vysvětlovat současné fenomény a ukázat, proč třeba zrovna české hry přerostly tuzemskou filmovou nebo hudební tvorbu,“ doplnila další tvář CNN Prima Gaming.

Pilotní díl vysvětluje, jaký je rozdíl mezi dvěma klíčovými termíny „gaming“ a „esport“. Druhá reportáž se věnuje zneužití populární české vojenské hry Arma 3 pro účely válečné propagandy.

Třetí tematický blok pořadu se pak ohlíží za první zastávkou herního šampionátu MČR, který se odehrál na začátku dubna v Bratislavě. V nové relaci nechybí ani recenze pořádné herní výbavy, jako je třeba CZC.Gaming Alchemy. Pomyslné tečky za pilotním dílem se pak zhostil jistý světoznámý fotbalista.

Sledujte nový herní pořad CNN Prima Gaming každou sobotu v 22:35 na CNN Prima NEWS nebo na webových stránkách cnn.iprima.cz, kde mimo jiné najdete i archiv odvysílaných dílů.

Štítky: CNN Prima Gaming
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).