Přejít k hlavnímu obsahu

Trénink nikdy nekončí, svěřil se nitr0 po návratu k CS:GO

14. 4. 2022 | 15:38 Counter-Strike 2 VALORANT Rozhovor
Světoznámý profík Nicholas „nitr0“ Cannella nedávno oznámil návrat k CS:GO. Po více než roce na Valorant scéně se připojil zpět k sestavě Team Liquid. Teď se svěřil, co mu nové zkušenosti přinesly a jestli změny nelituje.
nitr0
nitr0
Zdroj: ESL

Nitr0 se připojil k soupisce Team Liquid CS:GO po více než ročním půsebení ve Valorant sestavě 100T po boku dalšího veterána, Spencera „Hiko“  Martina. Šestadvacetiletý nitr0, svými fanoušky známý jako Captain America of CS:GO, je zpět u svého původnímu fps esport titulu a bude hrát za svůj bývalý tým.

Team Liquid na začátku roku oznámil, že je opouští Stewie2k, Grim a Fallen. Poté podepsali hráče Osee a Shox do své sestavy  a podpis přidal i nitr0, čímž oficiálně dokončil jejich soupisku pro novou sezónu Counter-Strike.

Proč Nitr0 opustil Valorant?

Na konci roku 2020 bylo Nitrovo rozhodnutí opustit CS:GO pro všechny velmi překvapivé. Jeho hlavním důvodem pro tento krok byly cestovní problémy. Zmínil se, že ve Countru neexistuje žádný ligový systém, díky kterému je tým neustále na cestách, a také CS:GO scéna v Severní Americe byla „ponižující“, což ho také přimělo přehodnotit svou budoucnost v titulu. Měl také dítě a snažil se co nejvíce vyhýbat cestování, proto se rozhodl přejít na Valorant, kde mohl soutěžit bez velkého cestování.

K tomu, proč odešel z Valorantu, uvedl, že jeho vztah s ostatními profesionálními hráči se nevyvíjel ideálním směrem kvůli věkovému rozdílu.

Myslím, že věková skupina byla o něco mladší. Je mi 26. Mám pocit, že většina lidí byla ve věku kolem 18 až 20, možná dokonce 21. Takže evidentně tam byl věkový rozdíl. Opravdu jsem nemluvil s příliš mnoha lidmi na Valorant scéně. Ale na scéně "Counter-Strike" jsem měl docela dobrý vztah s většinou profesionálů.
Nicholas "nitr0" Cannella

Po více než roce se připojil zpět na soupisku Team Liquid CS:GO, ačkoli od jeho odchodu došlo v sestavě k mnoha změnám, jeho návrat obnovil jádro Liquidu, protože se znovu připojil ke dvojici Ellige a NAF. Při příležitosti tiskové konference na prestižní soutěži ESL Pro League Season 15 se členové týmu s nitrem rozpovídali.

Byla to velká zábava. Myslím, že jsem se toho ve Valorantu naučil opravdu hodně, ale když to srovnám s Counter-Strikem, je to úplně jiná hra, co se týče stylu hraní. Je tu hodně nových tváří, samozřejmě tu jsou stále EliGE s NAFem, ale oSee a shox jsou super nováčci a přinesli s sebou spoustu pozitivní energie a budou jenom růst,“ odpověděl nitr0 na první otázku. Následně pokračoval, že je to celkově docela kulturní šok, hodně věcí se změnilo od té doby, co odešel a musí se toho ještě spoustu naučit, s čímž mu jeho okruh pomáhá. „Trénink nikdy nekončí, občas se spolu jen bavíme o mapách a situacích, jak je vyřešit.“

Určitě mu byly všechny rady k užitku, protože se TL probojoval do play-offs, na které se prý velice těšil. Nejprve si poradili s Heroic a následně měli vyzvat  Ninjas in Pyjamas, na které ale bohužel už nestačili. Ale na prvním velkém turnaji po takové době být mezi nejlepší osmičkou je veliký úspěch.

Lituje nitr0 svého přesunu zpět? Nebo by se více bývalých CS:GO hráčů mělo vrátit zpět z Valorantu?

Nemyslím si, že se bude vracet více hráčů, Valorant je v dobré situaci. Je tam spousta nových mladých talentů, o kterých jsem nikdy předtím neslyšel, což je samozřejmě dobře. Nepotřebujete mít CS:GO diplom, abyste zářili ve Valorantu nebo se dostali do nejlepších týmů na světě. Samozřejmě máte nějaký náskok, ale musíte hrát a hrát, aby vás to posouvalo. Hlavní rozdíl je právě když se chcete dostat do nějakého skvělého týmu. V CSku dřete několik let, abyste vůbec dostali šanci v takovém týmu, ale ve Valorantu prostě hrajete, někdo si vás všimne a nabídne vám místo v týmu, pokud se osvědčíte ve skrimech, máte vyhráno.“

Žádného rozhodnutí rozhodně nelituje, jednak kvůli své v té době těhotné ženě a také svému dítěti. Kvůli cestování by na ně nemohl mít čas. Samozřejmě se jenom neomezoval, ale také z této situace mnoho získal. Hodně toho, co se naučil, bylo právě od mladých hráčů, na které narazil ve Valorantu. Celá sestava Team Liquid se pod vedením staronového kapitána Nicholase „nitr0“ Cannella určitě bude zlepšovat a my jsme zvědaví, co ještě předvede.

Nicholas "nitr0" Cannella
Nicholas "nitr0" Cannella
Zdroj: StarLadder
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.