Přejít k hlavnímu obsahu

Úvod do turnaje Fnatic nevyšel, Magnum musí dnes vyhrát, nebo končí

12. 4. 2022 | 14:13 VALORANT Reportáž
Největší jarní akce na Islandu odstartovala a už se nám rýsuje srovnání všech celků, které se do Reykjavíku probojovaly. Sestava s českým borcem svůj úvodní zápas ale nezvládla a tak dnes musí podat kvalitní výkon.
Fnatic
Fnatic
Zdroj: Riot Games

Před začátkem Masters čelil Fnatic problémům, se kterými se musel poprat s externími hráči. Ruského hráče nahradil Fearoth a hvězda týmu Derke musela být během prvního zápasu stále v izolaci kvůli covidu, takže své spoluhráče Derke sledoval pouze na obrazovce.

 Soupeřem evropského celku byli Ninjas in Pyjamas, kteří se na turnaji prezentují jako druhá nejlepší brazilská sestava. Fnatic bojovali statečně, ale to bohužel nestačilo. V pozměněné sestavě podlehli 2:0, čímž se dostali do nelehké situace. Zbylé dva týmy ve skupině A měly už odehráno, vítězně a dominantně odkráčeli korejští DRX, takže Martin „MAGNUM“ Pěnkov se o udržení na turnaji utká s japonskými mistry ZETA DIVISION. Duel začíná dnes ve 23:00 a Derke už pravděpodobně nastoupí do hry.

Druhá skupina už zná prvního postupujícího. Je jím Team Liquid, který se na turnaj dostal jen díky zrušení účasti na soutěži mistrů Evropy FPX. Ti si nejdřív poradili s obávanými KRÜ Esports a další den v napínavé bitvě i thajským celkem XERXIA. Bez výhry ve skupině B jsou kromě KRÜ také OpTic Gaming, takže pro oba celky platí to samé, co pro borce v oranžovo-černých dresech, poražený končí.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.