Přejít k hlavnímu obsahu

Budou to Fnatic, jak je známe? Sestava čelí před odletem na Island samým potížím!

1. 4. 2022 | 19:20 VALORANT Reportáž
Jedno neštěstí za druhým potkává Fnatic před cestou na Masters do Reykjavíku. Na největší události jara nebudou hrát v sestavě, jakou dobře známe. Kdo nahradí suspendovaného hráče?
Fnatic
Fnatic
Zdroj: Riot Games

Špičkový tým Fnatic se po kvalifikování na mezinárodní akci Masters musí potýkat s nešťastnými událostmi. Jak jsme již zmínili v předchozím článku, spoluhráč české hvězdy Martina „MAGNUM“ Pěnkova byl suspendován. Andrey „BraveAF“ Gorchakov by ale i tak pravděpodobně na akci s týmem neodcestoval kvůli ruským vízům a restrikcím, které momentálně v Evropě panují. Organizace projevila nejprve zájem o mistra světa BONECOLDA, ale nakonec ruského hráče nahradí Francouz Enzo „Fearoth“ Mestari.

 Fearoth působí v týmu Alliance, který vyhrál základní fázi regionální ligy VRL 2022 Northern Europe: Polaris. Setkal se tak během her s bývalým členem Fnatic - Domagojem „Doma“ Fancevem. Přestože po play-off skončili na 4.místě, je podle britské organizace výbornou náhradou za BraveAF. Je to totiž skvělý Sova hráč, kterého borci v oranžovém do týmu potřebují.

Myslím, že jsme našli skvělou náhradu v Enzovi, který za posledních 18 měsíců ve Valorantu dokázal, že je jedním z nejlepších Sovů v regionu. Neustále hraje na špičkové úrovni a dovedl Alliance k opravdu působivým výkonům, zejména v posledních několika měsících jako jejich IGL a kapitán v Polaris VRL. Věříme, že se docela snadno začlení a přidá hodně hodnoty na Islandu.
Colin 'CoJo' Johnson

Není to ale jediná potíž v cestě na Island. Nejlepší střelec týmu Nikita „Derke“ Sirmitev byl pozitivně testován na covid a tým tak musí čelit restrikcím v cestování i z tohoto hlediska. S Derkem se stále počítá, ale pokud bude nutné, náhradníka Fnatic také sehnali. Na Island s nimi odletí Joona „H1ber“ Parviainen, spoluhráč českého hráče Ladislava „Sacake“ Sachra. Oba působí ve španělské organizaci KOI, kde současně hrají regionální ligu. Masters startuje 10. dubna, takže doufáme, že MAGNUMA a spol už žádné další komplikace nepotkají.

Štítky: Valorant, fnatic
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.