Přejít k hlavnímu obsahu

Jak EIQ Prague vyřeší dlouhotrvající krizi? Může být impulsem příchod hvězdného snipera?

12. 4. 2022 | 12:16 Counter-Strike 2 Spekulace
Současnou CS:GO scénou kolují různé spekulace. Všechno se ale motá kolem možného vzniku supertýmu v čele s Ladislavem „GuardiaN“ Kovácsem. Ten by si dle dostupných zdrojů měl k sobě stáhnout hráče hned z několika týmů, čímž se očekává spuštění klasického přestupového domina. Využijí situace týmy k vyřešení svých problémů?
Simon "kwertzz" Horák
Simon "kwertzz" Horák
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

V domácím rybníčku to žije. Pokud se spekulace posledních dní naplní, bez jednoho hráče se ocitnou týmy ENTERPRISE, eSuba a Entropiq Prague. Ve všech třech případech jde o jedny z hlavních hvězd těchto sestav – Matúše „matys“ Šimka (EP), Lukáše „sAvana1“ Lintnera (ESB) a Filipa „AJTT“ Dolenského (EIQ).

U ENTERPRISE se o dalších změnách hovoří již delší dobu, bolestivý odchod tak může být impulsem k tomu vzít věci, jak se říká, hezky pěkně od podlahy. Kdo ví, třeba se skutečně dočkáme proměny na z většiny mezinárodní sestavu. Esuba by přišla o jeden z objevů minulého roku, pokud by však šlo o jediný odchod, tak se dá díky zkušenostem z dřívějška říci, že se s tím dokáže popasovat. No a pak tu máme EIQ Prague.

Pražský celek si nezažívá vůbec příjemné období. Na přelomu roku nedošlo k žádným změnám, ale nyní, po odchodu analytika Allana „Rejin“ Petersena, je tým zase na rozcestí. Potřebuje najít sám sebe a začít od nuly. Do nové domácí sezóny totiž vstoupili krachem v Bratislavě, kde za 3 mapy uhráli jen 19 kol.

20letý AJTT je statisticky nejlepším hráčem týmu posledních měsíců. Ve stagnujícím týmu už ale nemůže sebe a své limity dále posouvat. Nebylo by tedy překvapující, že by skutečně chytil laso a zkusil štěstí jinde. Pro tým v čele s Michalem „leckr“ Kadlíčkem navíc může jít o ten podnět, který odšpuntuje převrat.

Filip "AJTT" Dolenský
Filip "AJTT" Dolenský
Foto: PLAYzone (Milan Dobeš)

Na Apríla organizace oznámila, že Prague sekci kvůli výsledkům propouští. Byl to sice pouhý vtip, ale spousta příznivců by se tomu vlastně ani nedivila. Nyní už se ale zřejmě něco měnit bude muset. V rámci škatulat na scéně se samozřejmě nabízí větší počet přesunů mezi týmy, a vlastně i vznik v podstatě nových sestav. Nyní však pojďme pracovat s variantou, že by přišla skutečně jen jediná změna, kvůli odchodu AJTTa.

Entropiq Prague by dostali šanci proházet role v týmu a probudit některé hráče ze zimního spánku. Stejně tak se nabízí příchod čistokrevného snipera, čímž by se stále dobře hrající Josef „MoriiSko“ Maurenc vrátil do pozice, ve které také umí zářit. Jen by se posílila firepower a vlila čerstvá krev do žil. Co třeba Martin „zur1s“ Sláma, který (opět, pokud se vše kolem Sampi.Tipsport potvrdí) může být brzy volným hráčem?

Tuto zajímavou myšlenku posílila skutečnost, že 23letý sniper a dlouhodobě největší hvězda Sampi před několika dny strávil celý večer hraním s hráči EIQ Prague. Jasně, šlo sice o pouhé Faceity, současně si ale říkáme: Ono by to mohlo dávat smysl. Zur1s se díky poslednímu angažmá posunul a je připravený na další kariérní krůček. Dokázali byste si ho představit jako hráče, který pomůže EIQ vyřešit stagnující formu?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.