Přejít k hlavnímu obsahu

Nejhorší aktualizace roku? Hráči League of Legends se bouří, vývojáři omezují odměny

16. 4. 2022 | 07:30 League of Legends Update hry
League of Legends patch 12.7 se nesetkal s pozitivním feedbackem. Riot Games snížili odměny z beden, nerfnuli dlouhodobě slabého Ryze a naopak buffnuli silného Gangplanka. Odůvodnění většiny změn je navíc daleko od reality.
Masterwork chest
Masterwork chest
Zdroj: Riot Games

Na seznamu šampionů, kteří potřebují nerf, by se u drtivé většiny  Ryze nacházel na dně. Jenže Riot Games to vidí jinak. Ryze měl před patchem v soloQ win rate 43%, i tak jej vývojáři oslabili. „Musí ho předělat. Tenhle champ není balancovatelný,“ shodují se playeři.

Nerf byl na Ryze uvalen především kvůli profesionálním hrám, ve kterých byl Riot Games označen za hyper carry. Což se o tank Ryzovi, který je profíky upřednostňován, říci rozhodně nedá. A modrý mág padl pod 42% win ratu.

Podobně překvapivý je i buff Gangplanka. Pirát, který v posledním týdnu terorizoval řadu profesionálních špílů, se dočká dalšího vylepšení. Pokud hráče frustroval jeho one shot potenciál, mohou se těšit na pokračování.

Zajímavý je také buff Yoneho. Jeden z „větrných bratří“ má podle balančního týmu problémy s přibližováním se nepřátelským šampionům. I přesto, že téměř celý jeho kit, je kolem této schopnosti postaven.

Nepříjemným překvapením jsou pro hráče změny v odměnách. Vše se točí kolem Masterwork Chest. Drop rate nově zavedené Mythis Essence byl snížen na polovinu (10 -> 5). Z beden nemohou padat další Masterwork Chest a klíče.

Částečně nahradit nižší šance by měly Masterwork milníky. Za každých pět otevřených Masterwork bedýnek dostanou hráči speciální odměny. Ty však nemohou dorovnat ztráty.

BednyOdměny
5 Masterwork Chests5 Mythic Essence, skin shard
10 Masterwork Chests5 Mythic Essence
15 Masterwork Chests5 Mythic Essence, 975+ RP skin shard
20 Masterwork Chests5 Mythic Essence
25 Masterwork Chests5 Mythic Essence, 1350+ RP skin shard
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).