Přejít k hlavnímu obsahu

Americké RMR je u konce, PGL Major zná první postupující týmy

15. 4. 2022 | 21:20 Counter-Strike 2 Turnaj
Americký RMR turnaj je u konce a my tak známe prvních šest účastníků blížícího se PGL Majoru. Těmi jsou FURIA, Liquid, Imperial, Complexity, MIBR a 9z, naopak selhali coldzerovi 00 Nation nebo Evil Geniuses.
PGL RMR
PGL RMR
Zdroj: PGL @Stefan Petrscu

První várku kvalifikací na PGL Major v Antverpách obstaraly týmy z amerických kontinentů. Z 16 účastníků zbylo v boji o vysněný titul jen 6.

Největšími favority, kteří si to podle předpokladů měli rozdat o jediný spot v Legends části, byli brazilští FURIA a severoameričtí Liquid. Legendami se stali právě první jmenovaní, kteří prošli bracketem bez jediné ztracené mapy a v decideru o první místo rozdílem třídy porazili MIBR, kteří se tak museli spokojit pouze se stříbrem.

Naopak Liquid hned v úvodním zápase nestačili na 00 Nation a naděje na Legends spot tak vzaly rychle za své. Z prohry se ale Liquid rychle vzpamatovali, a následné drtivé výhry nad TeamOne, paiN a Evil Geniuses jim zajistili letenky do Antverp.

Tam nebudou chybět ani Imperial. Tým složený kolem legendárního FalleNa nejprve porazil brazislké rivaly Sao Caetano a Case, po zaváhání proti MIBR přišlo vítězství nad Party Astronauts a postup. Třetím celkem se skóre 3-1 se stali Complexity, kteří sice padli proti FURIA, ostatním ale nedali nejmenší šanci.

O šesté místo tak rozhodoval mini-bracket. Ten začal soubojem mezi Evil Geniuses a 9z. Oba celky vstoupily do turnaje prohrou a setkaly se hned ve 2. kole, ve kterém byli úspěšnější severoameričané.

V neskutečně těsném utkání však byla situace jiná, po třech mapách zvítězil jihoamerický mix, na který v postupovém zápase čekali paiN. 9z se dokázali svést na vítězné vlně a po dvou vyrovnaných mapách se stali posledním americkým týmem, který si vystřílel místo na Majoru. Zároveň je to poprvé v historii, co se na nejvýznamnějším turnaji roku představí hráči z Argentiny, Uruguaye a Chille.

Zklamáním skončil turnaj pro coldzeru a jeho 00 Nation. Nejlepší hráč světa z let 2016 a 2017 dokázal v úvodním zápase porazit Liquid a měl skvěle nakročeno na postup. Potom ale přišly tvrdé prohry proti Complexity, Evil Geniuses a 9z, které znamenaly konec v cestě na Major.

A lepší výsledek si rozhodně slibovaly týmy Case a Sao Caetamo, v jejich řadách nechybí hráči se zkušenostmi z mezinárodních turnajů, oba však skončily shodně se skóre 2-3.  Kompletní výsledky a statistiky turnaje naleznete v našem Zápasovníku.

Kvalifikace na Major zároveň už začala v asijském regionu, kde bojují týmy Renegades, Looking for Org, TyLoo a IHC. Právě poslední dva jmenovaní se už postarali o překvapení, když dlouhodobě nejlepší čínský tým prohrál proti svým mongolských soupeřům.

Už v neděli zároveň začnou evropské boje. Nejprve začne skupina A, ve které se představí také frozen s MOUZ a zero s GamerLegion. Ve čtvrtek odstartuje skupina B s účastí SINNERS.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.