Přejít k hlavnímu obsahu

Rychlý, Štěpánová, Matonoha i Tůma. Návrat staré klasiky nabité českými hvězdami oslovil spoustu osobností

16. 4. 2022 | 15:24 Gaming
Polda Pankrác v podání Luďka Soboty se vrací již posedmé. A je to návrat jaksepatří. Po osmi letech se klasika s kořeny v devadesátkách objevila na monitorech nejen dychtivých hráčů, ale i slavných streamerů. Čím nás české studio Zima Software překvapilo?
Polda 7
Polda 7
Zdroj: ZIMA software

Pankrác a jeho osvědčený dabér Luděk Sobota cílí zejména na hráče, kteří pamatují ještě začátky celé série. Své kabáty detektiv ani jeho alter ego rozhodně nepřevlékli. Ve hře nás opět vítá ručně kreslená grafika, která podbarvuje typickou point and click adventuru – vezmi předmět, zkombinuj s jiným a pokračuj do další obrazovky. Prostě klasika. Čas se v novém dobrodružství ale úplně nezastavil a to je taky dobrá zpráva.

Víte, že ve dvou se to lépe táhne? Poprvé v sérii nebude Pankrác na misi sám. Doprovod mu bude dělat sympatická parťačka, která s použitím ženských zbraní s ladností kočky zasáhne tam, kde by po nájezdu našeho detektiva zůstal jen chaos a zmar. Dobrodružství zavede hrdiny na Celebritycon, setkání největších hvězd a mozků naší planety. Chtějí mimozemšťané unést výkvět lidské společnosti? Co před námi tají vůdci světových velmocí? Hrozí naší civilizaci nebezpečí, nebo je to všechno jinak?

Na Poldu 7 se složili fanoušci

Polda 7 v roce 2020 na HitHitu vybral více než 1,4 milionu korun. Studio Zima Software pro vývoj hry požadovalo 400 tisíc korun. Tato částka se přitom vybrala za méně než 24 hodin. Producent a programátor Petr Svoboda byl během loňského léta hospitalizován a očekávaná adventura tak byla odložena na letošek. Hlasy z dabingu ve hře také určitě poznáte, protože je slýcháte ve svých oblíbených pořadech nebo streamech. Jejich majitelé svými vokály přispěli díky webu startovač, kde jednou z odměn za příspěvek byla i možnost propůjčit svůj hlas jedné z postav. Před rokem se právě tam vybírala peněžní podpora pro další nostalgickou klasiku v podobě Bulánků. Podobně se získávaly peníze i na legendární českou hru Mafii. Je tak vidět, že čeští fanoušci oldschool her dokážou vývojářům dát svůj zájem dostatečně najevo. Ve všech případech se totiž požadované částky vždy nejen vybraly, ale dokonce byly překonány.

Už jsme zmínili, že roztržitého detektiva Pankráce opět namluvit Luděk Sobota, zatímco jeho asistentku si vzala na starost Ivana Korolová. Co fanoušky možná překvapí, je že na dabingu se podíleli herci ze seriálu Ordinace v Růžové zahradě. V roli krátkozrakého chirurga Čestmíra Rozmázla uslyšíme Petra Rychlého a nekompromisní vrchní sestru nadabovala Bára Štěpánová. Dále tady máme Petra Jablonského jako milovníka přírody a filantropa. Mocného státníka Ronalda Trumpetu namluvil Tomáš Matonoha. Ve hře uslyšíme také Pavla Vondru, Bohdana Tůmu, Miroslava Táborského, Filipa Švarce, Pavla Rímského nebo Zuzanu Ďurdinovou.

Polda 7
Polda 7
Zdroj: Zima Software

Nový Polda je v podstatě jako ten starý, ale o zábavu máte určitě postaráno. Ke hře se hned v den vydání dostalo spousta osobností na české scéně. Zatímco například CzechCloud strávil na staronové adventuře asi 9 hodinMazarin1k se jí věnoval skoro 11 hodin.  Vzhledem k tomu, že celková herní doba je podle autora 12-15 hodin, tak hra vás pravděpodobně chytne. Komu se Polda už dříve zalíbil, toho nezklame ani tentokrát. 

Polda 7
Polda 7
Zdroj: Zima Software
Polda 7
Polda 7
Zdroj: Zima Software
Polda 7
Polda 7
Zdroj: Zima Software
Polda 7
Polda 7
Zdroj: Zima Software
Štítky: Polda, oldschool
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.