Přejít k hlavnímu obsahu

Zvedněte se ze židle a udělejte něco pro své tělo! INAE desítka je za dveřmi

20. 4. 2022 | 07:00 Lifestyle
Již třetím rokem se organizace Inaequalis snaží aktivně propojovat esport s klasickým sportem. Vše začalo spoluprací se známým fotbalovým klubem FC Viktoria Plzeň, na což se postupně nabalují nové a nové projekty. Jedním z nich je i běžecký závod INAE.SAZKA desítka.
INAE.Sazka Desítka
INAE.Sazka Desítka
Zdroj: Inaequalis

Doby, kdy byly esportovci považováni za symbol nezdravého životního stylu, jsou nevratně pryč. Stále více týmů totiž ve velkém investuje do vzdělávání a životosprávy svých hráčů, jelikož  je moc dobře známo, že předpokladem k podání svého nejlepšího výkonu je být v co možná nejlepší kondici.

Tento fakt si dobře uvědomují i v organizaci Inaequalis. Ta začala vznikat již v roce 2011, a dnes kromě hraní pořádá i různé akce či soutěže. Již delší dobu navíc spolupracuje s profesionálním fotbalovým týmem FC Viktoria Plzeň, je tedy jasné, že na fyzickou kondici svých členů klade velký důraz. A pozor, teď už nejen na ně.

Inaequalis totiž přišli s projektem INAE.SAZKA desítka, který si dal za cíl doslova rozběhat hráčkou základnu z řad široké veřejnosti. Tento projekt je určen pro všechny, kdo chtějí udělat něco pro své zdraví a porovnat svůj výkon s ostatními hráči a kamarády. Aktuálně už se poběží počtvrté, vypadá to tedy, že by se z toho mohla stát dobrá tradice, která zvedne hráče ze židle. 

Cílem je mezi 22. a 24. dubnem uběhnout vzdálenost 10 kilometrů, vyplnit soutěžní formulář se všemi důležitými parametry a pak už jen čekat na zveřejnění výsledků. Loni byl nejlepší čas 58 minut, šance na jeho překonání jsou velké. Pamatujte však na to, že vítězem je každý, kdo se dokáže zvednout, nazout boty a vyrazit ať už během, nebo třeba i chůzí. Podrobnější organizační informace se dočtete přímo na stránkách Inaequalis.

Snažili jsme se vymyslet atraktivní způsob propojení se sportem, který bude vhodný pro všechny, bez rozdílu jejich aktuální fyzické formy, nebo místa bydliště. Výběr trasy, zda poběžíte nebo půjdete, kdy vyrazíte, necháváme plně na Vás. Děkujeme, všem, kdo se zapojí.
Jan „Eldesan“ Pašek, předseda  Inaequalis.
Štítky: Inaequalis, Sazka
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.