Přejít k hlavnímu obsahu

Pražská sekce Entropiqu překvapivě posiluje o hráče z Německa a Rakouska

21. 4. 2022 | 12:47 Counter-Strike 2 Přestup
Lavinový efekt na domácí scéně může začít. První oficiální změnu v soupisce po Tipsport CS:GO Bratislava představují Entropiq Prague, kteří po vyhlášení konkurzu na nového kouče a analytika tentokrát vyměnili hned dva hráče. Mění se tím i nastolená cesta, nově bude leckrova banda komunikovat v angličtině.
Filip „AJTT“ Dolenský
Filip „AJTT“ Dolenský
Zdroj: PLAYzone / MČR

Entropiq Prague se rozhodli zareagovat na neuspokojivou formu a výsledky hned dvojitým zásahem do základní sestavy. Dnešním dnem se do pozice náhradníků přesouvají Filip „AJTT“ Dolenský a Jan „HONES“ Urválek, čímž se Michal „leckr“ Kadlíček stává posledním původním hráčem CS:GO divizie Entropiqu.

Tenhle krok by neměl být způsoben chystanými přestupy obou hráčů. Zatím není zřejmé, jestli se je bude organizace snažit udržet, nebo vicemistři ČR z roku 2020 už pokukují po jiném angažmá. U AJTTa se spekulovalo o možném přesunu do Sampi.Tipsport, tato spekulace ale byla v posledních dnech vyvrácena.

Zásah do kádru to ale je v Entropiq Prague opravdu velký. Nové posily totiž přichází ze zahraničí, kapitán leckr tak nově povede své svěřence v jiném než rodném jazyce. Tuto zkušenost už má ale i z dob působení v Německu, kde střílel za NLG. Minulost ve stejné organizaci má i jeden z příchozích hráčů.

Michal „leckr“ Kadlíček
Michal „leckr“ Kadlíček
Foto: PLAYzone / MČR

Entropiqu se podařilo zlanařit duo střelců z organizace Esport Rhein-Neckar. Na soupisce se dnešním dnem budou objevovat jména Michaela „sesL“ Higatzbergera a Jonase „J1NZO“ Jalowskiho. Oba hráči dosud působili v německy hovořících týmech, takže i pro ně bude přestup do cizího prostředí novou zkušeností.

Pro české a slovenské fanoušky jde v podstatě o neznámá jména, která například v HLTV databázi mají za poslední roky absolutní minimum zápasů. Na mezinárodní scéně se však ukrývají mnohé skryté klenoty, takže kdoví, třeba uhodí EIQ hřebíček na hlavičku. Na soudy správnosti tohoto tahu je příliš brzy.

Entropiq Prague za sebou mají nešťastnou sérii proher, když bez výhry vypadli z play-off ESEA Advanced, na Tipsport CS:GO Bratislava neuhráli ani mapu a totéž platí o započatém splitu Sazka eLEAGUE. Do ní již v posledním zápase nastoupil Yaroslav „isk“ Issakov namísto AJTTa. Pro HONESe šlo o poslední zápas.

Kromě změn v základní sestavě vyhlásil Entropiq pro pražskou sekci také konkurz na hlavního trenéra a analytika. Právě tyto dva další přírůstky budou v posunu zpět do bojů o přední příčky klíčové. S týmem naposledy působil Allan „Rejin“ Petersen, klasického kouče nemá tým už od loňského července.

Jak vypadá současná sestava EIQ Prague?

 Česká republika Michal „leckr“ Kadlíček
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc
 Česká republika Simon „KWERTZZ“ Horák
 Německo Jonas „J1NZO“ Jalowski
 Rakousko Michael „sesL“ Higatzberger

 Česká republika Filip „AJTT“ Dolenský – náhradník
 Česká republika Jan „HONES“ Urválek – náhradník

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.