Přejít k hlavnímu obsahu

Čínský šampion odehraje kvůli špatné pandemické situaci MSI na dálku, rozhodl Riot

22. 4. 2022 | 14:55 League of Legends Zajímavost
Přetrvávající problémy spojené s koronavirem v nejvyšší čínské lize bohužel zamezí jejímu zástupci odcestovat do korejského Busanu, kde už za pár týdnů vypukne MSI 2022.
Trofej pro vítěze MSI
Trofej pro vítěze MSI
Zdroj: Riot Games (s povolením)

„Po důkladné přípravě jsme schopni umožnit kvalifikovanému týmu LPL soutěžit na dálku z Číny. Tým bude hrát buď ze svého tréninkového zařízení, nebo z LPL arény v Šanghaji,“ uvedla generální ředitelka League of Legends Esports, Naz Aletaha.

Naštěstí pro LPL se letošní ročník koná v Jižní Koreji a není Číně vzdálený jako předchozí akce na Islandu. I z toho důvodu bude pro Riot mnohem snazší udržet konzistentní ping 32 ms pro všechny týmy a to využitím stejného systému, který byl použit při LPL vs. LCK Showdown 2020.

Všem týmům MSI bude umožněno na této hladině pingu trénovat i scrimovat. Na dodržení integrity dohlédnou rozhodčí, kteří budou hráčům schopni poskytnout i případnou podporu při výskytu technických potíží, a to jak v Koreji, tak v Číně. 

Čína svého zástupce zatím nezná. Kdo bude z domácího prostředí reprezentovat LPL se rozhodne už 23. dubna. Ve Spring finále si o vstupenku na MSI 2022 zahrají Top Esports s Royal Never Give Up.