Přejít k hlavnímu obsahu

Úprava schopnosti nejpopulárnějšího agenta zamíchá celou hrou, míní Shroud

27. 4. 2022 | 08:00 VALORANT Update hry
Populární Twitch streamer a bývalý profík z Counter-Strike scény, Michael „shroud“ Grzesiek, se vyjádřil k nadcházejícím změnám pro Jett v příštím Valorant Actu. Věří, že by to mělo trochu celou hrou pořádně zamíchat.
Shoud a Jett
Shoud a Jett
Zdroj: Twitch/Riot Games

S mírou výběru 62,5 % je Jett nepochybně jedním z nejoblíbenějších agentů ve Valorantu. Tváří hry je podstatě od chvíle, kdy taktická střílečka od  Riotu vstoupila do beta fáze v dubnu 2020. Nadcházející velmi očekávaná aktualizace 3. dějství Episody 4 se však rýsuje jako razantní, protože obsahuje vydání nového agenta Fade. Stávající agenti projdou několika úpravami, včetně jedné markantní pro samotnou korejskou duelistku.

Vývojáři odhalili změny, které u Jett v příští aktualizaci chystají a Shroud přispěchal s verdiktem. Pro populárního agenta s vražednými noži to nevypadá zrovna dobře. Jedná se o předělání schopnosti Tailwind, které podle vývojářského týmu vybalancuje agentku tak, aby byla na stejné úrovni s ostatními agenty. Schopnost bude fungovat podobně jako High gear (Slide) na Neon. Po stisknutí klávesy uběhne krátká doba, než budete moci aktivovat úskok. Ten bude k použití až po stisknutí pravého tlačítka na myši během následujících 12 sekund. Jett bude uskakovat jen ve směru, kam momentálně míří.

Během svého videa na YouTube Shroud odpovídal na otázku o očekávaných změnách. „S novými změnami Jett to vidím na spoustu Yoru na obzoru,“ řekl bývalý profesionál Counter-Strike.„Jett bude podle mého názoru stále vybírána, ale ne tolik,“ dodal. „Hlavní věc, která ji dělá dobrou, nejsou její dýky, ty jsou v pohodě, je to ten dash, který má v každém kole. Představte si, že budete mít  zádní vrátka každé kolo, kdykoli budete chtít.“

Očekává se, že Valorant Episoda 4 Act 3 začne 26. dubna 2022. Uvidíme vydání dalšího agenta, který se připojí ke stále se rozrůstajícímu seznamu, jenž Riot buduje. Kompletní kit bude zveřejněn už během finálové bitvy Masters. Jak to tak vypadá, kterýkoli z 18 agentů by mohl být zasažen nečekaným buffem nebo nerfem, obzvlášť pokud je na obzoru další akt.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.