Přejít k hlavnímu obsahu

Černá díra na peníze? Na kolik milionů si přišel hráč tajemného týmu, který vloni koupil oskara?

27. 4. 2022 | 19:30 Counter-Strike 2 Zajímavost
CS:GO projekt s názvem GORILLAZ je od svého počátku zahalen tajemstvím. Za rok existence nikdo stoprocentně nepotvrdil, kdo za na několik pokusů budovaným týmem stojí, ale určitě je to někdo, kdo se nebojí sáhnout hluboko do kapsy. Nyní dokonce víme, na kolik si jeden z hráčů přišel, ačkoliv tým oficiálně ani na moment nereprezentoval žádnou organizaci.
Tomáš „oskar“ Šťastný
Tomáš „oskar“ Šťastný
Zdroj: V4 Future Sports Festival

Když v polovině dubna minulého roku legendární Švéd Robin „flusha“ Rönnquist představil nový projekt s krycím názvem GORILLAZ, všichni byli zvědaví, kam až to někdejší Major šampion může tentokrát dotáhnout. Sestava ale nikdy nenaplnila potenciál. Mnohokrát měnila hráče a celková pětice by se určitě nedala nazvat jako stabilní, ba přesně naopak. Současně se za celý rok nepotvrdilo, kdo za týmem stojí.

Ať už se čekalo na cokoliv, dnes se s dá v naprostém klidu říci, že se něco takového už nikdy nedozvíme.

Nejvíce se skloňovalo jméno CR4ZY, což je chorvatská organizace, která svého času prodala celou sestavu zámořské organizaci c0ntact Gaming a dlouhodobě hledala možnost, jak se dále na scéně angažovat. Poté se hovořilo o francouzském týmu BDS, třetí možností pak byly sázkové či podobné společnosti, které nechtěly být přímo jmenovány a které bychom se dozvěděli až po čase, až by se tým někam dostal.

Flusha už od prosince není součástí GORILLAZ, ale i přesto má dle potvrzených informací smlouvu až do roku 2023. Stejně jsou na tom i Jere „sergej“ Salo a Miikka „suNny“ Kemppi, kteří po celý rok 2021 s flushou tvořili základní osu týmu. Dlouhodobé smlouvy dávaly najevo, že jde o seriózní projekt s dlouhodobými cíli.

sergej
sergej
Foto: Tuomo Väkevä/ENCE

Pro letošní sezónu suNny složil bez svých dvou spoluhráčů zbrusu novou sestavu, která už nevyužívá jméno GORILLAZ, nýbrž Tokyo Revengers. I přesto díky zákulisním informacím víme, že Tomáš „oskar“ Šťastný byl po MČR 2021 ze SINNERS vykoupen, aby se opět spojil se suNnym. Jít mohlo o podobnou sumu, za jakou přišel David „forsyy“ Bílý, odhadem 1 milion korun by si náhodný mix kamarádů zaplatit opravdu nedovolil.

Před pár dny se navíc svět dozvěděl další zajímavou skutečnost. Díky veřejnému rejstříku portál is.fi informoval, že si od března do prosince přišel sergej, jakožto jediný zaměstnanec firmy J. Salo CS Oy, na 86 tisíc eur v obratu s čistým výdělkem 32 tisíc eur. Ačkoliv nemusí jít o pouhý plat, za devět měsíců si někdejší 13. nejlepší hráč světa přišel asi na 9 500 eur (cca 230 tisíc korun) měsíčně. A to přesto, že oficiálně nikoho nereprezentoval!

Dokážeme si představit, že flusha mohl mít plat ještě vyšší. Pokud někdo nebude ze smlouvy vykoupen, hráči budou až do roku 2023 nadále měsíčně placeni, i když se celý projekt zdá být už dávno minulostí. Tedy, kdoví, jak na tom Tokyo Revengers aktuálně jsou. Ani letos se zatím neobjevují žádné nové informace. Snad se loňskému projektu nešťastně nepodařilo zmařit nějaký velký vstup nového subjektu do světa esportu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.