Přejít k hlavnímu obsahu

Favorité nezklamali. V top 8 druhého WD_BLACK FIFA Cupu najdeme sparťanské duo i prozatimní lídr

26. 4. 2022 | 09:45 EA SPORTS FC 24 Reportáž
Úvodní otevřená kvalifikace WD_BLACK FIFA Cupu má za sebou první část, ze které vykrystalizovala nejlepší osmička. Dařilo se papírově silnějším hráčům. V top 8 se na streamu od 17:00 ukáží vítěz uzavřené kvalifikace Matěj „Matejs“ Dunka z Entropiq, jeho finálový soupeř Jan „Emerickson“ Krupička či reprezentant Sampi Dominik „Seron“ Čermák.
Martin "Caster" Štěpán a Jan "Emerickson" Krupička
Martin "Caster" Štěpán a Jan "Emerickson" Krupička
Zdroj: AC Sparta Esports

Téměř pět desítek hráčů se utkalo v prvních kolech otevřené kvalifikace WD_BLACK FIFA Cupu. BO3 single elimination bracket rozhodl o osmičce nejsilnějších, kteří si to v úterý 26. dubna rozdají na streamu. Ten bude jako tradičně vysílán na Twitch kanále PLAYzone, tentokrát z vylepšeného a zbrusu nového studia ve Vodafone PLAYzone Areně.

Během úterního vysílání uvidí diváci téměř kompletní špičku tuzemské FIFA scény. Jedním z mála překvapení byl postup Michala „Mrkyy_“ Mrkose, na němž si vylámal zuby Michal „DRMi10“ Drastich. Ve stejné části pavouka byl pokořen také Svatopluk „Saint_SB10“ Boušek.

Vodafone PLAYzone Arena
Vodafone PLAYzone Arena
: PLAYzone

Nelehkou cestu turnajem má prozatím Dominik „Seron“ Čermák. Hráč oblékající dres Sampi nejdříve ve druhém kole narazil na Martina „FCMARTIN“ Hrabinu a následně musel porazit silného Tomáše „Doli“ Doležala. Ve čtvrtfinále jej čeká Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt, další extrémně náročný soupeř.

Zajímavý zápas nabídla také dolní polovina pavouka. V derby pražský „S“ se v osmifinále utkali Martin „Caster“ Štěpán a Martin „Kobby“ Strnad. V BO3 sérii se nakonec radovala rudá strana Prahy, když 24letý Caster zvítězil 2:1. „Jsem velice rád, že se mi podařilo dostat do TOP 8 a dokázal jsem navázat na můj zlepšený výkon z posledního týdne,“ těší Martina Štěpána.

Ve čtvrtfinále se ukáže také Lukáše "T9Laky" Pour
Ve čtvrtfinále se ukáže také Lukáše "T9Laky" Pour
: FCVP Esport

Úterní stream WD_BLACK FIFA Cupu budete moci sledovat na Twitch kanále PLAYzone. Zápasy vás bude od 17:00 provádět tradiční trojice Jakub „Kany“ Jícha, Filip „Koozy“ Lejček a Tomáš „Hateris“ Rys.

Bodovací systém turnaje:

1. místo - 100 bodů
2. místo - 60 bodů
3. - 4. místo - 36 bodů
5. - 8. místo - 18 bodů
9. - 16. místo - 9 bodů

Celkovou tabulku si můžete prohlédnout na oficiálním seznamu.

Prize pool:

1. místo - 35 000 Kč
2. místo - 10 000 Kč
3. místo - 5 000 Kč

Čtvrtfinále WD_BLACK FIFA Cupu
Zápasy
Matěj "Matejs" Dunka - Jakub "CptKubajz" Pudil
Mario "MarioOoso99" Gumbrešt - Dominik "Seron" Čermák
Jan "Emerickson" Krupička - Michal "Mrkyy_" Mrkos
Lukáš "T9Laky" Pour - Martin "Caster" Štěpán
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).