Přejít k hlavnímu obsahu

BLAST Spring s česko-slovenským komentářem exkluzivně na PLAYzone!

27. 4. 2022 | 11:45 Counter-Strike 2 Turnaj
Osmička celků se utká v následujících dnech v turnaji BLAST Premier Spring Showdown Europe. Mezi účastníky nechybí celky z nejužší světové špičky včetně Heroic, ENCE či NIP. Vítěz, kterého poznáme v neděli, vyhraje přibližně 460 tisíc korun a místenku na BLAST Premier Spring Final. Všechna utkání soutěže budete moci sledovat na kanálech PLAYzone.
BLAST Premier Spring Showdown
BLAST Premier Spring Showdown
Zdroj: PLAYzone

Volný prostor mezi kvalifikačním RMR turnajem a samotným Majorem využije hned šestice mančaftů k ideální přípravě před největší akcí roku. Na BLAST Premier Spring Showdown se jedny z předních světových týmů utkají v BO3 single elimination bracketu o slušnou finanční prémii i místo na jarním finále BLAST Premier. A to vše na Twitch kanále PLAYzone!

Akcí na BLAST Premier Spring Showdown vás bude provázet řada známých jmen. Během čtvrtfinálových bojů uslyší diváci hlasy Marka „shadye“ Hovance, Davida „Sphexxai“ Jelínka, Jozefa „Joshua“ Dekana a Martina „Jafresss“ Rady. K této čtyřce se v další fázi turnaji přidá Michal „Mishek“ Kabele.

Program bude od středy do soboty začínat v 16:30. Finále je naplánováno na neděli 1. května od 19:30.

BLAST Premier Spring Showdown
BLAST Premier Spring Showdown
: BLAST Premier

Hned první čtvrtfinálový mač slibuje pořádnou řežbu. Mezi sebou se utkají týmy ENCE a Copenhagen Flames. Dva celky z elitní světové patnáctky předvedly na rumunském RMR kvalitní výkony. Především dánský celek se ukázal jako ten, na kterého si budou muset i ti největší favorité dávat bedlivý pozor. ENCE to nebudou mít jednoduché. Přesný aim a perfektní týmová hra Copenhagen Flames se jen těžko zastavuje.

Diametrální rozdílný příběh pak píše souboj Heroic a NKT. Favorit je jasný, asijská pětice je hlavním adeptem na rychlé vypadnutí.

Páteční program načnou Astralis a Movistar Riders. Oba týmy jsou až překvapivě blízko ve světovém žebříčku (10. a 12.), podobně vyrovnaný by mohl být i jejich premiérový vzájemný zápas.

O poslední semifinálové místo se poperou Ninjas in Pyjamas a Bad News Eagles. Druhý zmiňovaný celek se veze na vlně euforie po úspěšné kvalifikaci na belgický Major, během které v rozhodujícím špílu vyřadil české SINNERS. NIP by měli být příliš velkým soustem.

Čtvrtfinále BLAST Premier Spring Showdown
DatumZápas
27. 04. 16:30ENCE vs. Copenhagen Flames
27. 04. 19:30Heroic vs. Team NKT
28. 04. 16:30Astralis vs. Movistar Riders
28. 04. 19:30Ninjas in Pyjamas vs. Bad News Eagles
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).