Přejít k hlavnímu obsahu

Díky chytání pokémonů při streamování putují peníze na pomoc v boji pro rakovině

28. 4. 2022 | 11:33 Twitch
Platforma Twitch může být velice kontroverzním místem, plným chaosu, nálad nebo zábavy. Zkrátka každý si zde něco najde. Kromě spousty skandálů, které streamy běžně doprovázejí, můžeme narazit i na mnoho dobrého, například pomoc druhým, kteří to potřebují nejvíce. Pro děti s rakovinou přichází nová iniciativa.
Twicth/Pokémon
Twicth/Pokémon
Zdroj: Twitch/Nintendo

Je spousta důkazu o tom, jak komunita na Twitchu umí být zákeřná, ale zároveň spousta o její štědrosti. Před několika dny například vybrala 1 a půl milionu korun pro jednoho konkrétního streamera poté, co se podělil o svůj příběh s rakovinou, což je přesně takový typ radostné zprávy, kterou čas od času potřebujeme slyšet všichni. Nová iniciativa spuštěná na Twitchi plánuje něco podobného, protože streameři teď mohou získávat peníze na pomoc v boji proti rakovině dětí tím, že budou chytat Pokémony.

Projekt „Catch A Million“, spuštěný nadací St. Baldrick's Foundation, běží od 24. dubna do 1. května 2022. Cílem je, aby streameři na Twitchi spolupracovali se svou komunitou na chycení celkového počtu jednoho milionu Pokémonů, přičemž v procesu získávají 100 000 dolarů (zhruba 2,3 milionu korun) pro nadaci St. Baldrick's Foundation, jejímž cílem je bojovat proti dětské rakovině financováním různých projektů výzkumu rakoviny po celém světě.

Catch A Million
Catch A Million
Zdroj: Catch A Million

Pokud máte zájem se připojit, všechny Pokémon hry se započítávají do stanoveného cíle jednoho milionu. Jednoduše se musíte zaregistrovat na stránce „Catch A Million“ a být živě na streamu, když chytíte Pokémona. Pokud je to moc multitasking záležitost, je tu pro vás šikovná aplikace integrovaná do Twitche, která vám umožní sledovat všechny vaše úlovky během streamování.

Web „Catch A Million“ bude sledovat, jak projekt postupuje, včetně toho, kdo chytil nejvíce Pokémonů. Takže ať už jde o Pokemon Legends: Arceus, Pokemon Unite nebo Pokemon Sword and Shield , není lepší čas na to otevřít svou konzoli nebo aplikaci a catch em’ all.

Štítky: Pokémon, rakovina, Twitch
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.