Přejít k hlavnímu obsahu

Sedm statečných o víkendu vyráží dobývat Masters Tour Sunken City!

28. 4. 2022 | 19:58 Hearthstone Turnaj
Již v pátek ráno začne třetí zastávka Masters Tour letošního roku, tentokrát pod názvem Masters Tour Voyage to the Sunken City. České a slovenské barvy vyráží hájit sedmička reprezentantů, kteří se kvalifikovali různými způsoby. Docílí česko-slovenští hráči stejně slušného výkonu jako na Masters Tour Ruins of Alterac? Podaří se někomu znich po dlouhé době dostat do finálové šestnáctky?
MT Sunken City
MT Sunken City
Zdroj: Blizzard Entertainment

Třetí velký mezinárodní turnaj pořádaný přímo firmou Blizzard se bude odehrávat od pátku 29.4. do neděle 1.5 a to v americkém časovém pásmu, u nás tedy bude každý ze tří dnů začínat kolem osmé hodiny ranní a končit kolem osmé hodiny večer. V pátek a v sobotu si to všichni hráči rozdají v celkem osmikolovém swiss formátu a do nedělních vyřazovacích bojů postoupí 16 nejlepších z první fáze. Doufejme, že se mezi nejlepšími šestnácti hráči objeví i někdo s českou nebo slovenskou vlajkou. Poslední a zároveň zatím jedinou účast v top 16 zaznamenali na Masters Tour Silvermoon (srpen 2021) Matty a Norwis. 

Kdo bude tento víkend hájit české a slovenské barvy a jak se na Masters Tour dokázali kvalifikovat? 

 Česká republika Jaromír „Jarla“ Vyskočil, kvalifikován jako Grandmaster – Poslední pozvánka na Masters Tour pro českého velmistra, jelikož Grandmasters vstupují do své konečné sezóny a Jarla již nebude její součástí. Dlouhodobé dobré výkony přinesly Jarlovi na Masters Tourech slušné finanční odměny, nicméně stále by rád uzmul alespoň místo v top 16 - podaří se mu to právě na tomto turnaji?

Skóre po prvním dni swissu : 2:2 (171. místo)

 Česká republika Milan „M1lan“ Šnajdr, kvalifikován díky umístění v Top 32 na MT Ruins of Alterac – Hráč týmu eSuba přes menší aktivitu v posledních měsících stále prokazuje své kvality, před měsícem dokázal uhrát na Masters Tour skóre 6-2 a skončit na obdivuhodném 21. místě. Na tomto MT je tedy dalším z favoritů cz-sk barev, snad to tentokrát dopadne minimálně o pět příček lépe než posledně.

Skóre po prvním dni swissu : 3:1 (51. místo)

 Slovensko Patrik „patriq678“ Václav, kvalifikován díky umístění v Top 32 na MT Ruins of Alterac – Velké překvapení minulého MT, patriq678 jakožto nováček na Masters Tour hned na svůj první pokus uhrál skóre 6-2 a skončil na 32. místě, což mu kromě slušných prize money vyneslo také pozvánku na další Masters Tour. Zapíše si tento slovenský talent opět skvělé skóre a zařadí se znovu mezi česko-slovenskou elitu? 

Update: patriq678 se z neznámých důvodů MT neúčastní.

 Česká republika Oldřich „Faeli“ Mahdal, kvalifikován díky výhře v kvalifikaci č. 31 – Tohoto karetního mága asi netřeba představovat. Pravidelný účastník MT, velice zdatný a viditelný hráč jak na mezinárodní, tak na české scéně. Bude to právě on, kdo nyní vybočí ze svých standardně nadprůměrných výsledků do výšin Top 16?

Skóre po prvním dni swissu: 1:3 (256. místo)

 Česká republika Štěpán „Norwis “ Šimek, kvalifikován díky 49. místu v březnovém žebříčku na americkém serveru – Další velké jméno, obrovská stálice české scény a hráč, který měl na konci minulého roku nejblíže ze všech k postupu mezi Grandmastery. Na minulý Masters Tour se nekvalifikoval, uvidíme tento víkend jeho velkolepý návrat mezi nejlepší hráče světa?

Skóre po prvním dni swissu: 3:1 (40. místo)

 Slovensko Patrik  „myschossy“ Paľovčík, kvalifikován díky 20. nejlepšímu winrate v kvalifikacích na MT Sunken City – Tento slovenský hráč je na mezinárodní scéně méně známou tváří, nicméně premiéru na MT už si odbyl na konci minulého roku na MT Undercity. Tehdejší účast neskončila velkým zdarem, ale o to větší motivaci napravit minulý výkon má Myschossy tentokrát. Překvapí a uspěje v konkurenci nejlepších hráčů světa?

Skóre po prvním dni swissu: 1:3 (316. místo)

 Slovensko Michal „HiImJozo“ Jozefek, kvalifikován díky 39. nejlepšímu winrate v kvalifikacích na MT Sunken City – Jožo je stálicí české i slovenské scény, je pravidelným účastníkem všech možných turnajů a mimo to je také aktuálním vicemistrem ČR. Jeden z nejlepších slovenských hráčů se bude účastnit svého třetího MT, přičemž zatím měl vždy kladné skóre. Může to být právě on, kdo z domácích reprezentantů dostane nejvýše?

Skóre po prvním dni swissu: 3:1 (95. místo)


Tři Slováci a čtyři Češi se v obrovské konkurenci přibližně 400 hráčů z celého světa pokusí ukrojit si co největší část z celkového prize poolu 250 000 dolarů. Kdo z nich si vydělá největší částku? Odejde někdo z česko-slovenských hráčů tentokrát s prázdnou? 

Odpovědi na všechny tyto otázky zjistíme již tento víkend. Stream aktuálně vysílaných zápasů si můžete pustit na oficiálním Hearthstone Esports Youtube kanále. Průběžné výsledky cz-sk hráčů můžete po každém z hracích dnů sledovat zde na stránkách PLAYzone.

Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.