Přejít k hlavnímu obsahu

Ohlasy z Bratislavy: Domácím hráčům fandili rodiče, STYKO o cestě za titulem natočil vlog

1. 5. 2022 | 11:28 Counter-Strike 2 Reportáž
Kvalifikace na druhý turnaj Tipsport MČR CS:GO startují, pojďme se ale ještě lehce vrátit v čase a ohlédnout se za bratislavským turnajem, který otevřel celou letošní sezónu.
Apeks na Tipsport CS:GO Bratislava
Apeks na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: PLAYzone

Vůbec poprvé v historii dorazilo MČR na Slovensko, a to rovnou ve velkém stylu. Rekordní prize pool přilákal do bratislavské NTC arény nejen nejlepší týmy z Česka a Slovenska, ale také dva zahraniční celky, které na Tipsport CS:GO Bratislava pořádně prověřily schopnosti naší scény.

Jak to dopadlo, už dobře víme. Svůj návrat domů si pořádně užil Martin „STYKO“ Styk, který se svým mezinárodním celkem Apeks bral svou první trofej a půl milionu korun k tomu. I když se Martin v průběhu turnaje nakazil covidem a play-off musel odehrát z izolace, výhru si pořádně užil. „Sme veľmi radi, že sme získali trofej práve v Bratislave. Hrali sme veľmi dobrý Counter-Strike. Najväčšie problémy nám robili ENTERPRISE,“ prozradil STYKO o klání, ve kterém prohráli jedinou mapu celého turnaje. Slovenský střelec si navíc přichystal pro své fanoušky pořádnou specialitu. Celou cestu za titulem zdokumentoval ve svém vlogu.

Cestu do Bratislavy si našel také maďarský celek Budapest Five, který ale rychle poznal kvalitu česko-slovenského CSka a bez jediné vyhrané mapy mohl jet domů. Do play-off v NTC Aréně se tak kromě domácí trojice dostali pouze Apeks. A právě na ty se řada návštěvníků těšila nejvíc. Spolu se Stykem totiž zamířili do Bratislavy také jeho spoluhráči, kteří patří mezi zvučná jména světové scény. Dvojnásobný medailista z Majoru Joakim „jkaem“ Myrbostad, bývalý ninja Tim „nawwk“ Jonasson nebo zkušený in-game leader Asger „AcilioN“ Larsen jsou zkrátka hráči, které si fanoušci špičkového Counter-Strike nemohli ujít.

O kvalitě týmu Apeks vypovídá i to, že dohromady se jeho hráči a kouč představili na celkem třinácti CS:GO Majorech. A své schopnosti předvedli také proti české jedničce SINNERS, se kterou si v grandfinále poradili 2:0. „Rozhodovalo se na Nuku. Prohráli jsme spoustu zbytečných kol a na Overpassu jsme pak choknuli. Dneska to od nás nebylo moc dobrý. Apeks hráli velice dobře a nám se nedařilo,“ prozradil o finále český sniper David „forsyy“ Bílý, který si v řadách SINNERS odkroutil svou premiérovou offline akci.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone (Peter Brichta)

Právě liberecký tým měl v Bratislavě největší fanouškovskou základnu. Kromě tradičního fanklubu přišli podpořit svého syna také rodiče Adama „NEOFRAG“ Zouhara: „Ze začátku jeho kariéry jsme byli skeptičtí, museli jsme mu vypojovat počítač, aby vůbec vstal ráno do školy. Potom jsme ho ale začali podporovat a jezdit s ním na akce. Začal v patnácti, a postupně o něm začalo být čím dál víc slyšet,“ prozradili Adamovi rodiče přímo z tribuny.

I když jsou sociální sítě doménou spíše mladších generací, největší rodinnou podporu zažili hráči právě tam. STYKO se už tradičně těšil velké podpory největšího fanouška, svého tatínka. Fandění rodinných příslušníků ale pohánělo hráče u téměř každého příspěvku na sociálních sítích. Střelce ENTERPRISE hecoval například tatínek Roberta „manguss“ Kaspera nebo maminka Matúše „matys“ Šimka, ze stejné podpory se mohl těšit i Matěj „twist“ Petráš ze Sampi.Tipsport, eSubák Dominik „blogg1s“ Janita a řada dalších.

Bratislava už je ale minulostí a pozornost se upírá na další zastávku. Nezadržitelně se blíží Tipsport CS:GO Online, který opět nabídne souboje těch nejlepší domácích týmů o tučný prize pool ve výši půl milionu korun. A u toho můžete být i vy! Otevřené kvalifikace již odstartovaly, ta další je na programu 7. května.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.