Přejít k hlavnímu obsahu

Velkolepý světový turnaj pro české a slovenské reprezentanty nedopadl nejšťastněji

1. 5. 2022 | 12:16 Hearthstone Reportáž
Třetí velký turnaj světové sezóny má za sebou swiss, čeští a slovenští hráči bohužel odcházejí bez úspěchu. Na jednom z nejméně povedených turnajů se nikdo z naší scény nedostal do nejlepší stovky a cenou útěchy z potopeného města je pouze kořist v podobě části prize money za vyrovnanou bilanci výher a proher.
Voyage to the Sunken City
Voyage to the Sunken City
Zdroj: Blizzard Entertainment

Česko-slovenské tažení v Sunken City začalo pro polovinu výpravy povedeným prvním dnem. Norwis, M1lan a HiImJozo měli po první části swissu skóre 3-1 a mohli pomýšlet na play-off. Sobotní pokračování ale ani jednomu hráči nevyšlo podle představ a nikomu se nepodařilo navázat na dřívější výsledky.

Zmíněné trio ve druhém dni obrátilo svoji bilanci a skončilo tak s finálním skóre 4-4. Stejného výsledku dosáhl také Faeli, jehož cesta byla úplně opačná. Výsledkově nejlepším umístěním je Norwisova 137. příčka. Celé tohle kvarteto si díky nezáporné bilanci odnáší menší obnos prize money, kolem 15 tisíc korun.

Všichni hráči z česko-slovenské výpravy turnaj dohráli, zbylé duo se rozloučilo se skóre 3-5. Na více než umístění ve třetí stovce ani na prize money to bohužel nestačilo. Ačkoliv se závěrečným bojům tentokrát nikdo z hráčů ani nepřiblížil, borcům i tak děkujeme za slušnou reprezentaci a držíme palce zase příště.

Konečné výsledky českých a slovenských hráčů:

  •  Česká republika Štěpán „Norwis“ Šimek – 4:4 (137. místo) - cca 650 $
  •  Česká republika Milan „M1lan“ Šnajdr 4:4 (158. místo) - cca 650 $
  •  Slovensko Michal „HiImJozo“ Jozefek 4:4 (177. místo) - cca 650 $
  •  Česká republika Oldřich „Faeli“ Mahdal – 4:4 (202. místo) - cca 650 $
  •  Česká republika Jaromír „Jarla“ Vyskočil – 3:5 (226. místo)
  •  Slovensko Patrik „Myschossy“ Paľovčík – 3:5 (258. místo)

Celý turnaj s dotací necelých 6 milionů korun vrcholí dnes, v neděli večer. Mezi nejlepší šestnáctkou najdeme zástupce mnoha světových regionů, přičemž Evropu reprezentují velká jména. Orange nebo BunnyHoppor jsou jen dvě z nich.

Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.