Přejít k hlavnímu obsahu

Slovák dobývá Austrálii. Získá KETUBOR svůj první titul v Oceánii?

2. 5. 2022 | 08:27 Counter-Strike 2 Preview
Slovenský trenér Michal „KETUBOR“ Csontoš odstartoval v březnu svoji další misi v regionu Oceánie. Po přestěhování do Austrálie je tým DGG Esports jeho druhým působištěm, specialitou však je, že australské hráče vede pod hlavičkou slovenské organizace. První regionální titul přitom není v nedohlednu!
KETUBOR a jeho svěřenci
KETUBOR a jeho svěřenci
Zdroj: DGG Esports

Už před dvěma lety KETUBOR vedl australský tým Paradox Gaming, se kterým se pohyboval pod lokální špičkou. Mnoho úspěchů se však posbírat nepodařilo, a tak po osmi měsících přišla změna. Slovenský matador přijal nabídku SINNERS a získal s hříšníky svůj další titul mistra ČR. Když v libereckém táboře skončil, chvíli uvažoval o působení v ENTERPRISE, ale i přesto jej stále vábila Austrálie a šance na místní scéně.

Letos se ale všechno sešlo dokonale. Nabídka od slovenské organizace DGG Esports se nedala odmítnout, KETUBOR měl možnost si poskládat nový tým podle vlastních představ, s tím, že v budoucnu dost možná bude chtít přivábit do vzdáleného regionu také slovenské hráče, kterým umožní hrát profesionálně. To je ale až příběh příštích období, nyní se o tituly a sloty ve světových soutěžích snaží bojovat s lokálními střelci.

Z oceánických turnajů se lze, jednodušší cestou než například v Evropě, probojovat na mezinárodní klání, jako například do ESL Pro League Conference. Jasnou australskou jedničkou jsou Renegades, dvojka LookingForOrg kvůli cestě do Evropy v aktuálních sezónách chybí a třetí místo je poměrně otevřené. Mezi sebou se za elitní dvojkou perou týmy VERTEX EC, ORDER, Paradox Gaming a právě DGG Esports.

O víkendu se dohrála 14. sezóna regionální ESL soutěže a DGG se podařilo dostat mezi nejlepší čtveřici týmů. Bohužel, po prohře s Renegades následovala těsná a neúspěšná bitva s ORDER. Svěřenci slovenského kouče jdou stále nahoru, tentokrát to však na známější organizaci ještě nestačilo. Handicapem DGG v play-off ESL ANZ Champs byla absence jednoho z nejdůležitějších hráčů sestavy, versy, kvůli rodinným záležitostem.

Další šance ale klepe na dveře a versa už bude u toho. Druhou velkou oceánickou soutěž LPL Pro League v pondělí od 10:30 čeká finále, kde nechybí právě KETUBOR a jeho tým v čele s versou. Jejich soupeřem pro změnu bude VERTEX EC, místní trojka podle HLTV žebříčku. KETUBOR již v dobách působení u Paradox Gaming jedno stříbro v LPL získal a nyní by to nerad opakoval. Přijďte tak jeho družinu podpořit na stream!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.