Přejít k hlavnímu obsahu

Velký obrat i brazilský šok! BLAST Premier zná poslední dva účastníky jarního finále

2. 5. 2022 | 15:30 Counter-Strike 2 Reportáž
BLAST Premier Spring Showdown je úspěšně za námi. Po pětidenním zápasovém maratonu známe týmy jak z evropského, tak i amerického regionu, které postoupily na jarní LAN finále. Jsou jimi ENCE a překvapení turnaje paiN.
paiN to dokázali!
paiN to dokázali!
Zdroj: HLTV.org

Jako první postoupil tým z Evropy. Finále ENCE vs. Astralis slibovalo grády už od začátku, jenže dánští střelci navázali na ničivou kanonádu proti NiP a svého soka s velkou zásluhou blameFa na první mapě rychle sundali 16:3.

ENCE se ale oklepali tím nejlepším možným způsobem. Vedení 7:0 na soupeřově mapě Ancient to jen potvrzovalo. Pak sice trochu polevili, ale ze začátku vypracovaný náskok jim v součtu stačil k vítězství 16:13.

Deciderem byl Nuke, jenž jako jediný začal vyrovnaně. Na konci první půlky byli ENCE jen v mírném vedení. Po srovnání skóre od Astralis to sice vypadalo na napjatý závěr, ale Snappi a spol. nenechali nic náhodě a zvítězili 16:12.

ENCE opět prokázali, že jejich forma je výborná. Po druhém místě z ESL Pro League či bezproblémovém postupu na Major teď přidávají do sbírky další titul, spojený s dvaceti tisíci dolary a postupem na jarní LAN finále v Lisabonu.

Ukončena byla také americká kvalifikace, i když v tomto případě by se dala nazvat spíše brazilskou. V semifinále u všech čtyř týmů svítily pouze vlajky jihoamerické země. Do vyvrcholení turnaje ale mohly zamířit jen dva.

Favorizovaná FURIA vyzvala paiN. Souboj osmého a čtyřiatřicátého celku světa měl favorita jasného, jenže na první nesmírně vyrovnané mapě zvítězili 22:20 hráči paiN. První menší šok byl dokonán. Když pak tito „zelenáči“ ovládli i soupeřovo Inferno, postupové ovace mohly propuknout naplno.

Účastníci BLAST Premier Spring Final 2022:
Štítky: BLAST PREMIER
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.