Přejít k hlavnímu obsahu

Trace se svými výkony osvědčil. Astralis si nového kouče nechají i po konci Majoru

3. 5. 2022 | 17:15 Counter-Strike 2 Přestup
Martin „trace“ Heldt se role trenéra v dánském týmu ujal pouze dočasně. Výkony týmu šly pod jeho taktovkou rapidně nahoru, organizace se proto rozhodla nabídnout mu trvalé angažmá.
Astralis s tracem
Astralis s tracem
Zdroj: ESL | Adela Sznajder (s povolením)

Po nejistém období a razantních změnách v sestavě se Astralis vrací na výsluní. Dánská sestava se dokázala nejen úspěšně kvalifikovat na následující Major, ale dosáhnout i na finále BLAST Showdown, kde v těsném zápase podlehla ENCE. Série parádních výsledků, na které Astralis už delší dobu čekali, rozhodly o udržení zastupujícího trenéra v A týmu.  

„Martin k nám nastoupil s potřebnou autoritou a přehledem, jaký si tým takových osobností zaslouží. Pod jeho vedením se začíná projevovat energie a sebedůvěra, kterou hráči Astralis musí vždycky mít,“ okomentoval pokračující spolupráci ředitel sportovního oddělení Astralis, Kasper Hvidt.

K udržení kontraktu s A týmem se vyjádřil také trace. „Když spolupracujete s tak zkušenými hráči, jací v Astralis jsou, jde o to vytvořit jim to nejlepší prostředí k tomu, aby mohli využít vše co v nich je a na serveru to ukázali. Očekávání týmu jsou vždy vysoká, ale to je správně. Nemusíme vždy vyhrát, ale musíme pokaždé udělat maximum pro to, aby se tak stalo.“

Personální změny zastihly i akademii Astralis, kterou doposud vedl Alexander „ave“ Holdt. Ave se k Astralis Talent přesunul v březnu letošního roku poté, co byl usvědčen ze zneužívání coaching-bugu. S Astralis se ale nyní definitivně loučí. Post trenéra dánských Talentů zastane veterán Counter-Striku, Andreas „MODDII“ Fridh.

MODDII se tak po neuvěřitelných třiceti dvou letech na Counter-Strike scéně posouvá mimo hráčskou pozici. „Už delší dobu jsem chtěl využít své zkušenosti z cska v roli trenéra a mohu jen dodat, že se na to velice těším,“ dodal MODDII k začátku své trenérské kariéry v Astralis Talent.