Přejít k hlavnímu obsahu

1 500 000 Kč? MATYS je nejdražším hráčem historie tuzemského CS:GO, potvrdil COO ENTERPRISE

4. 5. 2022 | 20:35 Counter-Strike 2 Zajímavost
Příchod Matúše „MATYS“ Šimka do Sampi byl podle informací portálu sazkaeleague.cz nejdražším v historii domácího Counter-Striku. Jakub Imrich, COO Enterprise, webu sdělil, že za slovenského střelce organizace inkasovala více než za Davida „forsyy“ Bílého. Částka se tak pohybovala nad jedním milionem korun.
Matúš "Matys" Šimko
Matúš "Matys" Šimko
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Spekulace byly pravdivé. Organizace fotbalového internacionála Jakuba Jankta opravdu od týmu ENTERPRISE odkoupila nejdražšího hráče na česko-slovenské scéně. Přesná částka za slovenskou hvězdu Matyse není známa. Proslýchá se však o ceně blížící se 1,5 milionu korun.

„Částka byla ještě zajímavější, než při prodeji forsyyho. Pokud vím, byl to nejdražší přestup v rámci tuzemských organizací,“ prozradil Jakub Imrich webu sazkaeleague.cz.

V posledních šesti měsících jde o druhý obří přestup hráče ENTERPRISE. Rekordní odchod Davida „forsyy“ Bílého do SINNERS nyní předčil Šimko a Sampi.Tipsport.


Milionoví kluci

Informace o sedmiciferných částkách podporuje také výrok majitele Sampi Jakuba Jankta. „Mají na sobě značku milionových kluků. I s touhle tíhou se budou muset vypořádat,“ nechal se slyšet 26letý profesionální fotbalista, hráč španělského Getafe CF.

Janktovo vyjádření zároveň podporuje zvěsti o penězích, které měla údajně organizace Sampi zaplatit za Lukáše „sAvana1“ Lintnera z eSuby. „Modrá krev“ se svého odchovance nechtěla vzdát, spekuluje se dokonce o částce přesahující jeden milion korun.

„Milionoví kluci“ se poprvé na tuzemské scéně ukáží v rámci uzavřené kvalifikace na Tipsport CS:GO Online. Podle slov Ladislava „GuardiaN“ Kovácse by mělo jít o jediný turnaj, na kterém se Sampi.Tisport před letní pauzou ukáží.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).