Přejít k hlavnímu obsahu

CS:GO hvězda KennyS byla krůček od přesunu k Valorantu. Proč to nevyšlo?

Legendární francouzská hvězda v Counter-Strike Kenny „kennyS“ Schrub, která je na lavičce G2 Esports od března 2021, potvrdila zprávy, že téměř vstoupila do sestavy Valorant celku OG ve francouzské Valorant Regional League. Transfer byl zablokován ze strany Riot Games ze smluvních důvodů.
kennyS
kennyS
Zdroj: Twitter

Momentálně neaktivní francouzský střelec Counter-Strike kennyS ve videu zveřejněném na jeho YouTube kanálu potvrdil spekulace. O jeho angažmá ve Valorant týmu OG se šeptalo na Twitteru. Zprávy tedy byly pravdivé a regionální liga Valorant France: Revolution mohla mít další hvězdu na scéně.

KennyS vysvětlil, že měl hrát v sestavě OG po dobu dvou měsíců nebo přibližně v délce jedné etapy okruhu VRL. Přesun však podle hráče neproběhl kvůli smluvním problémům.

„Měl jsem zájem hrát, byl to krátkodobý cíl, který jsem potřeboval a chtěl,“ prozradil kennyS. „Chci poděkovat OG a G2 za to, že se to pokusili uskutečnit, ale bohužel se tak nestalo. Proč? Protože smluvně mě [Riot Games] nemohli nechat hrát. Což chápu,“ doplnil. KennyS nevysvětlil, co měl Riot konkrétně za problém s potenciálním přechodem, ani co konkrétně se dělo v zákulisí jeho smlouvy.

Bývalý AWP hráč G2 dále poděkoval svým fanouškům a uznal jejich rozdílné názory na to, zda by měl odstoupit od titulu Valve. „Mohlo to být, ale nestalo se,“ řekl.

OG má za sebou ve Valorantu cestu nahoru a dolů a v roce 2022 měl většinou sestupný trend. Týmu se nepodařilo dostat se na prestižní okruh VCT v regionu EMEA Challengers, nicméně organizace si vybojovala místo ve francouzském VRL, aniž by musela projít kvalifikací.

Zdroj: YouTube
Štítky: kennyS, Valorant, OG, VCT
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.