Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní úspěch! Český hráč se stal mistrem Evropy v Pokémon GO

8. 5. 2022 | 09:57 Gaming
Celá česká komunita mobilní hry Pokémon GO držela palce českému zástupci, který se skrz celý turnaj Mistrovství Evropy v Pokémon GO probojoval až do finále. To se mu podařilo vyhrát výsledkem 3:1. Jakub „Aeeriis“ Zatloukal si tak odnesl necelých 36 tisíc korun a vstupenku na Mistrovství Světa.
Pokémon GO Mistrovství Evropy
Pokémon GO Mistrovství Evropy
Zdroj: Twitch.tv

Na konci dubna se v Německu odehrálo vůbec první Mistroství Evropy v mobilní hře Pokémon GO. Do zápasového pavouka se dostal také český hráč Jakub „Aeeriis“ Zatloukal. Celá česká komunita sledovala domácího hráče, jak drtí jednoho soupeře za druhým až do úplného konce. Domů si z turnaje odvezl výhru v hodnotě necelých 36 tisíc korun a také pozvánku na Mistrovství Světa, které proběhne v srpnu v Londýně.

Utkání se hrála na 3 vítězné, což je jedině dobře, protože Jakub v úvodním zápase hned první kolo prohrál. Nakonec však krásně otočil výsledek na celkových 2:1. V druhém mači už byl stav jednoznačný a Jakub převálcoval svého soupeře krásným výsledkem 2:0. 

V semifinálové části se Jakub utkal s najetým soupeřem ThoTechtical. Díky Jakubovým rychlým reakcím a odhadům vyhrál se mu i tentokrát podařilo vyhrát s čistým štítem a posunout se tak do finálového zápasu proti hráči s přezdívkou Fr43ka.

Jakub "Aeeriis" Zatloukal - vítěz

Samotné vyvrcholení turnaje probíhalo systémem BO5. Nejprve šlo o poslední utkání ve winner bracketu. Zde po čtvrtém kole bylo skóre 2:2, finále WB bylo tedy to nejnapínavější v celém turnaji. V posledním kole Jakub naštěstí nezaváhal a svého soupeře s přehledem porazil. Díky výhře 3:2 se tak mohl posunout až do samotného velkého závěrečného finále.

Do grand finále se dostal opět hráč Fr43ka, jakožto vítěz loser bracketu. Celý duel se tedy nesl v duchu odvety z minulého finálového zápasu. Opět šlo o vyrovnaný boj, Jakub ale věděl, jak na svého soupeře a po druhém kole zabojoval. Konečný výsledek velkého finále byl 3:1 a Jakub se tak mohl těšit z výhry cca 36 tisíc korun a vstupenky na Mistrovství Světa v Londýně, které se bude konat v srpnu.

Štítky: Pokemon GO