Přejít k hlavnímu obsahu

Souboj králů. Na Mid-Season Invitational se představí nejvyšší smetánka

10. 5. 2022 | 09:35 League of Legends Turnaj
RNG, G2 Esports a T1. Tři nejúspěšnější mančafty v historii League of Legends MSI nebudou na turnaji chybět ani v letošním roce. Čínský, evropský a korejský šampion se porve o další titul. Je více než pravděpodobné, že nového šampiona nepoznáme. Dosáhnou T1 nebo RNG na třetí vítězství? Nebo snad G2 Esports dorovnají asijskou konkurenci?
Sestava T1
Sestava T1
Zdroj: Inven Global

10. května začíná MSI. Svátek League of Legends, který je po světovém šampionátu největší soutěží esportového kolotoče, se letos poprvé uskuteční v Koreji. Dá se očekávat parádní atmosféra. Fanoušci poženou domácí superhvězdy z T1 za vítězstvím.

Zřejmě největším příběhem MSI 2022 je právě návrat Lee „Faker“ Sang-hyeoka. V roce 2021 se T1 na turnaj nekvalifikovali, naposledy se na MSI ukázal nejslavnější tým světa před třemi lety. Tehdy prohrál v památném semifinále proti budoucím šampionům z G2 Esports. „Bude to ideální možnost na odplatu,“ má korejská legenda jasno před letošní bitvou.

Do boje o posvátnou trofej však budou chtít promluvit také RNG. Pro některé fanoušky překvapiví vítězové čínské LPL prošli extrémně náročnou sezónou, která je tvrdě připravila na mezinárodní měření. Právě RNG jsou pasováni na hlavního konkurenta korejských králů. Pokud se ve finále opravdu utkají s T1, přepíše se historie. Poznali bychom totiž prvního trojnásobného šampiona Mid-Season Invitational.

Z druhého sletu je třeba vypíchnout pětici reprezentující PSG Talon. Na loňské MSI se zástupce z jihovýchodní Asie probojoval do semifinále, kde podlehl Royal Never Give Up poměrem 1:3. Celek složený z hráčů z Hong Kongu, Koreji a Taiwanu na jaře znovu kraloval PCS. Spolu s americkými Evil Geniuses a vietnamskými Saigon Buffalo by měl patřit mezi hlavní vyzyvatelé posvátné trojice z prvního koše.

Fáze turnaje a program prvního dne

MSI se bude stejně jako v minulém roce skládat ze tří etap - základní skupiny, Rumble a play-off.

Průběh základních skupin fanoušky League of Legends nepřekvapí. V prvních třech dnech se všechny skupiny v každém dni, kdy se v BO1 zápasech utká každý s každým. Týmy ve skupinách A a B tak budou hrát jeden zápas denně, pro tříčlennou skupinu C bude program komplikovanější.

Den první (Úterý 10. května)

  • 10:00: T1 vs. Saigon Buffalo
  • 11:00: DetonatioN FocusMe vs. Team Aze
  • 12:00: ORDER vs. G2
  • 13:00: EG vs. G2
  • 14:00: fastPay WildCats vs. Royal Never Give Up
  • 15:00: RED Canids vs. PSG Talon
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).